Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ministrė: darbo šiuo metu neturi pusė Prancūzijos privačiojo sektoriaus darbuotojų

Per karantiną, kuris buvo įvestas siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą, Prancūzijoje jau buvo atleista daugiau kaip 10 mln. žmonių – vienas iš dviejų privačiojo sektoriaus darbuotojų, – kurie dabar naudojasi išplėsta pagalbos programa, kad galėtų atlaikyti krizę, trečiadienį pareiškė šalies vyriausybė.
Sudeginti banknotai
Sudeginti banknotai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Šiandien Prancūzijoje yra 10,2 mln. darbuotojų, kurių atlyginimus moka valstybė“, – televizijos kanalui BFM pareiškė darbo ministrė Muriel Penicaud.

Paramos pagal socialinės apsaugos programą, pagal kurią dėl verslo nuosmukio laikinai atleidžiamiems darbuotojams mokama 84 proc. grynojo darbo užmokesčio, paprašė apie 820 tūkst., arba daugiau nei šeši iš dešimties darbdavių ir jų skaičius „kasdien“ didėja, pažymėjo ministrė.

„Tai didelis skaičius, mūsų šalyje dar niekada nebuvome darę nieko panašaus“, – pareiškė ji.

Visuotinį karantiną kovo viduryje paskelbęs prezidentas Emmanuelis Macronas pažadėjo, jog „nė viena bendrovė, kuriai kils bankroto rizika, nebus palikta likimo valiai“.

Šalies vyriausybė ekonominės pagalbos priemonių biudžetą praėjusią savaitę padidino iki 110 mlrd. eurų.

M.Penicaud taip pat pažymėjo, jog ekonominis aktyvumas kai kuriuose ekonomikos sektoriuose dėl koronaviruso pandemijos visiškai sustojo. Anot jos, darbo šiuo metu neturi devyni iš dešimties darbuotojų viešbučių ir restoranų bei statybos sektoriuose.

„Dabar mes matome, kokia didelė bus užduotis grąžinti juos į darbą po karantino“, kurį vyriausybė planuoja laipsniškai nutraukti nuo gegužės 11 dienos, pareiškė ministrė.

„Kuo ilgiau tęsis ši krizė, tuo sunkiau bus po to.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas