Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mokesčiai po „Brexit“: kiek lietuviams pabrango siuntiniai iš Jungtinės Karalystės?

Karantino metu apsipirkimas internetu daliai gyventojų – vienintelis būdas gauti reikalingus daiktus. Siuntos emigravusiems artimiesiems – viena iš galimybių parodyti dėmesį ar pasidalinti rūpesčiu nesusitinkant. Tačiau siuntų apsikeitimas su viena labiausiai lietuvių emigrantų mėgstamų šalių – daug kam apkarto.
Brexit
Brexit / Viktoro Forgacso/Unsplash nuotr.

Praėjus kiek daugiau nei mėnesiui po naujosios Europos Sąjungos (ES) prekybos sutarties su Jungtine Karalyste (JK) įsigaliojimo, išryškėjo pirmosios problemos. Pasienyje strigo virtinės prekes gabenančių vilkikų, o pirkėjai iš abiejų šalių buvo priversti mokėti papildomus mokesčius, kurių nebuvo prieš „Brexit“.

Dėl papildomų mokesčių ir patikrų pailgėjo siuntos pristatymo laikas. JK Krovinių gabenimo keliais asociacija pranešė, kad nuo sausio 1-osios net 68 proc. sumažėjo eksportas į ES. Dėl to kaltinamos papildomos patikros ir reikalingi dokumentai, kurių pateikti iki „Brexit“ nereikėdavo.

Papildomi mokesčiai atsiėjo pusę prekių kainos

Pirkėjai, savo ruožtu, skundžiasi apie naujus mokesčius nežinoję ir šiuo sunkiu laikotarpiu netekę vieno iš džiaugsmų – apsipirkinėti užsienio šalyje.

Kaunietė Inga, pasinaudodama išpardavimais JK prieš pat naujuosius metus, apsipirko drabužių parduotuvėje. Dėl vėluojančių siuntų, prekes ji gavo tik sausio pabaigoje, tačiau labai laukti pirkiniai netikėtai nustebino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas