Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 23

Moterį nustebino banko įkainis už išrašą apie mirusio senelio sąskaitos likutį

Vilnietė Reda pasakojo, kad „Swedbank“ banke už išrašo pažymą apie mirusio senelio sąskaitos likutį ji turėjo sumokėti 14,48 euro. „Kur nueisime su tokiais įkainiais? Noriu viešint tokį dalyką ir iškelt klausimą, ar bankai gali šitaip elgtis“, – teigė moteris. Bankas teigia, kad įkainiai nesikeitė nuo 2010 metų.
Banko sąskaita
Banko sąskaita / 123RF.com nuotr.

Į 15min parašiusi skaitytoja Reda pasakojo, kad ją papiktinusi situacija nutiko, kai mirė globos namuose gyvenęs senelis, kurio finansus ji tvarkė.

Moteris apgailestavo, kad mirusio žmogaus banko sąskaitoje nėra nė 200 eurų, o kad juos atgautų, tenka nueiti vargo kelius – pradedant notariniais ir baigiant bankiniais reikalais. 15min jau rašė apie tai, ką reikia daryti paveldėtojams, norint atgauti pinigus iš mirusio artimojo banko sąskaitos. PLAČIAU SKAITYKITE: Kas nutinka su banko sąskaitomis mirus jų savininkui ir kiek laiko saugomos lėšos?

Visgi labiausiai moterį šioje istorijoje nustebino bankų įkainiai.

„Toks įkainis – apiplėšimas“

Redos senelis mirė balandžio 6-ą dieną, o panašiu metu – tai yra iki 10-os mėnesio dienos – Sodra išmokėdavo pensiją. 80 proc. šios sumos Sodra būdavo pervedama į globos namus, 20 proc. – į asmeninę sąskaitą „Swedbank“ banke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas