Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nauja V.Putino idėja – apie kariuomenę „meluojantiems“ rusams blokuos banko sąskaitas

Rusijos valdžia rengiasi išplėsti nusikalstamų veikų straipsnius, pagal kuriuos Rusijos federalinė finansų priežiūros tarnyba „Rosfinmonitoring“ galės įtraukti įtariamuosius su į ekstremizmu ar terorizmu susijusių asmenų sąrašą ir vėliau blokuoti jų banko sąskaitas. Tai numatyta įstatymo projekte, kuriam liepos 8 d. pritarė vyriausybinė teisėkūros veiklos komisija, remdamasi dokumentu rašo RTVI, praneša „Moscow Times“.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“

Aiškinamajame projekto rašte teigiama, kad jis parengtas „vykdant Rusijos Federacijos prezidento pavedimą“, o jo tikslas – „mažinti ekstremizmo apraiškas visuomenėje“.

Rusijos valdžia užsimojo išplėsti veikų, kurias esą padarę asmenys įtraukiami į ekstremistinėje veikloje ar terorizme dalyvaujančių asmenų sąrašą, skaičių.

Iki šiol į sąrašą buvo įtraukti įtariamieji, kaltinamieji ir nuteistieji už teroristinius ar ekstremistinius nusikaltimus, aprašytus 26-iuose Baudžiamojo kodekso straipsniuose. Į sąrašą taip pat buvo įtraukiami asmenys, pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnį kaltinami dėl kovos su pinigų plovimu ir teroristų finansavimu teisės aktų reikalavimų nesilaikymo.

Pagal naują įstatymo projektą, kuriam pritarė vyriausybinė komisija, į „Rosfinmonitoring“ sąrašą taip pat paklius kaltinamieji dėl dar 8 Baudžiamojo kodekso straipsnių: žmogžudystės, tyčinio sunkaus sveikato sutrikdymo, tyčinio vidutinio sunkumo sveikatos sutrikdymo, kankinimo, chuliganizmo, Rusijos Federacijos teritorinio vientisumo pažeidimo, genocido. O galiausiai sąraše atsidurs ir asmenys, apkaltinti melagienų apie Rusijos ginkluotąsias pajėgas skleidimu.

Asmeniui, patekusiam į „Rosfinmonitoring“ sąrašą, įšaldomos banko sąskaitos ir kitas turtas. Sąraše esantys asmenys negali išleisti daugiau kaip 10 000 rublių (104 eurai) per mėnesį vienam šeimos nariui, neskaitant mokesčių ar baudų. Bet kokie sandoriai su nekilnojamuoju turtu galimi tik gavus „Rosfinmonitoring“ leidimą.

Šiuo metu agentūra į sąrašą įtraukusi 14965 asmenis ir 554 organizacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas