Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas bankas galėtų išaugti iš „General Financing“

Lietuvoje naujas komercinis bankas galėtų išaugti iš finansų įstaigos „General Financing“, kurią valdo Prancūzijos banko „Societe Generale“ grupei priklausanti bendrovė „Societe Generale Consumer Finance“.
Finansai
Finansai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Portalo eversus.lt šaltinių duomenimis, pastaroji Lietuvoje dirbančiai „General Financing“ ieško investuotojo, nes pati ketina susitelkti tik į Prancūzijos rinką ir verslo planų Baltijos šalyse nepuoselėja.

„Prancūzų investicijos Lietuvoje jau atsipirko, „General Financing“ puikiai tvarkosi, todėl yra patraukli investuotojams“, – teigė eversus.lt šaltiniai. Jų duomenimis, šiuo pirkiniu yra susidomėjęs ir privataus kapitalo investicijų bei investicinės bankininkystės paslaugų įmonių grupės „Žabolis ir partneriai“ vadovaujantis partneris Alvydas Žabolis.

Pernai liepą „Žabolis ir partneriai“ kartu su „Senukų“ tinklo viena iš akcininkių Rakauskų šeima investavo į mobiliuosius atsiskaitymus plėtojančią bendrovę „Mokipay Europe“.

Kitas naujas žaidėjas bankininkystės rinkoje gali būti sukurtas ant šiuo metu parduodamo bankrutavusio „Snoro“ grupei priklausančio investicijų banko „Finasta“ ir bendrovės „Snoro lizingas“ platformos. Eversus.lt šaltiniai nurodo, kad šis pardavimo procesas vyksta gana sparčiai, o pasirinktas potencialus investuotojas jau pasiekė sunkiausią etapą – turi suruošti dokumentus Lietuvos bankui.

Anksčiau „Finastą“ ir „Snoro lizingą“ buvo bandyta parduoti kartu, tačiau dabar pradėjo aiškėti, kad pirmasis gali būti parduotas „Snoro lizingas“. Į jį, anot eversus.lt šaltinių, pretenduoja Taline įsikūrusi „Redgate Capital“, kuri jau prieš pirmąjį „Finastos“ ir „Snoro lizingo“ pardavimo etapą Lietuvos banke labai aktyviai domėjosi, kaip gauti leidimą sandoriui.

„Redgate Capital“ nuo 2008 metų teikia finansinio turto valdymo ir konsultacijų paslaugas, įmonės veikla orientuota į investicijas Baltijos šalyse, Rusijoje ir NVS valstybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas