Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis Lietuvos jūrų laivininkystės vadovas trauks nacionalinį laivyną iš skolų liūno

Didžiausią Lietuvos prekybos laivybos kompaniją „Lietuvos jūrų laivininkystė“ (LJL) nuo bankroto gelbės naujas vadovas – „Limarko“ laivininkystės kompanijos Laivų valdymo departamento direktorius Audronis Lubys, kurio laukia nepaprasti iššūkiai: ne tik surasti darbo laivams, bet ir ištraukti nacionalinį laivyną iš skolų liūno.
„Limarko grupė“
„Limarko grupė“ / Jurgos Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Valstybės kontroliuojamos bendrovės skelbto konkurso generalinio direktoriaus pareigoms laimėtoju, anot įmonės valdybos pirmininko susisiekimo viceministro Arūno Štaro, paskelbtas tas pretendentas, kuris pateikė aiškų planą, kaip dabar reikėtų tvarkytis, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.

„Naujajam direktoriui gal pavyks susitarti dėl paskolos restruktūrizavimo ir grąžinimo termino pratęsimo. Valdyba yra pritarusi, kad reikia pirkti ir naujų laivų. Aš jau ne kartą esu sakęs, kad pasaulyje bankrutavo kur kas stipresnės laivybos kompanijos, o mūsiškė vis dar laikosi“, – apie galimybę įmonei tęsti veiklą kalbėjo A.Štaras.

LJL skola SEB bankui už pirktus laivus sudaro 63,9 mln. litų, skolos tiekėjams – 7,8 mln. litų. Bankui įkeisti visi įmonės laivai, kredito grąžinimo terminas – 2015 metų vasario mėnuo.

A.Štaras pažymi, kad bankai jaučiasi saugūs, kai skolininko akcininkas yra valstybė, tačiau esą ir bankui būtų naudingiau, jeigu įmonė dirbtų pelningai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito