Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepatiko kalėdinė dovana? 4 patarimai, ką su ja daryti

Gavę nepageidaujamą kalėdinę dovaną galite jaustis nepatogiai. Tačiau jei tikrai nemanote, kad kada nors apsivilksite dar vieną naujutėlį megztinį su šiaurės elniais ar apsimausite papildomą kojinių porą, gali būti būdų, kaip šiuos daiktus panaudoti geriau.
Kalėdinė dovana
Kalėdinė dovana / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Kalėdos Dovana

„Jei gavote dovaną, kuri galbūt neatitinka jūsų skonio, geriau kuo greičiau su ja ką nors daryti, o ne leisti jai kaupti dulkes spintoje“, – pataria Elle McAtamney iš TopCashback.co.uk.

1. Grąžinti dovaną

Pirmiausia ji siūlo patikrinti, ar daiktą galima grąžinti. Jei dovanotojas pridėjo parduotuvės dovanos čekį, tai gali būti gana paprasta. Tačiau jei ne, gali tekti su juo pasikalbėti.

Jei dovanotojas turi kvitą, teisė į keitimą ar pinigų grąžinimą skirsis priklausomai nuo tokių veiksnių, kaip antai, ar prekė pirkta parduotuvėje, ar internetu, prieš kiek laiko ji buvo įsigyta ir ar ji sugedusi, ar tiesiog jums netinka.

Gali paaiškėti, kad dovanotojas neturi teisinės teisės grąžinti daiktą, todėl taip pat verta patikrinti individualią prekybininko politiką, susijusią su pinigų grąžinimu ir pirktų daiktų keitimu, jei ji kitokia, nei vartotojų teisės aktuose nustatytos pirkėjų teisės.

„Turėkite omenyje, kad kai kurias prekes grąžinti yra sudėtingiau, jei apskritai įmanoma“, – priduria McAtamney.

Antra, jei grąžinti ar pakeisti nepageidaujamą prekę neįmanoma, McAtamney sako, kad galite pabandyti ją perparduoti, nors tikėtina, kad jos vertė bus mažesnė už pradinę, nebent tai būtų itin retas ar kitų geidžiamas daiktas.

„Nesitikėkite, kad kas nors sumokės visą kainą, nes kitaip jie paprasčiausiai nusipirks daiktą tiesiai iš pardavėjo“, – sako E.McAtamney.

2. Parduokite

Nors galbūt neatgausite visos daikto kainos, verta pasirūpinti, kad skelbdami apie jo pardavimą gerai jį pristatytumėte.

E.McAtamney priduria, kad jei galite: „Kad gautumėte tinkamą pasiūlymą, išsaugokite kainų etiketes ir originalią pakuotę. Įsitikinkite, kad nuotraukos teisingai atspindi jūsų gaminį, o aprašymas tiksliai parodo, ką parduodate.“

3. Padovanokite kitam žmogui

Kita galimybė? Kai ateis tinkamas laikas, paprasčiausiai padovanokite daiktą kitam žmogui – tai gali būti mažiau vargo nei pardavimas.

„Laikai sunkūs, ir jei manote, kad artimam žmogui praverstų dovana, kuri galbūt jums netinkama, nėra gėda ją perleisti“, – sako E.McAtamney.

Galiausiai, padovanoję daiktą mėgstamai labdaros organizacijai, patirsite džiuginantį jausmą, net jei ir negausite finansinės naudos.

4. Paaukokite

„Jei jums nereikia pinigų arba jei tiesiog mieliau aukojate geriems tikslams, paaukokite nereikalingą dovaną, – pataria E.McAtamney.

Tiesa, įsitikinkite, kad jūsų aukojama prekė tikrai bus priimta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas