Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Neramių laikų akivaizdoje „Problematonas“ kvies kurti realius pokyčius

Ilgus metus Lietuvoje vyravusi hakatonų ir inovacijų inkubatorių tradicija evoliucionuoja į naują formatą. Šių metų balandžio 21 – 23 dienomis vyks pirmasis „Problematonas“, kurio pagrindinis partneris yra „Vilnius TechFusion”, rašoma „Problematono“ pranešime žiniasklaidai.
problematonas
problematonas / Problematono nuotr.

Tai pirmasis tokio tipo renginys mūsų šalyje, kurio metu idėjas kurs ir pristatys žmonės iš technologijų sektoriaus, susibūrę į komandas kartu su filosofais, menininkais, socialinių pokyčių aktyvistais, mokslininkais ir kitų sričių atstovais.

„Problematono“ tikslas – atrasti idėjas, kurios ne tik padėtų spręsti realias problemas bei kurtų tvarų pokytį visuomenėje, bet ir turėtų potencialą tapti dar viena startuolių sėkmės istorija. Skirtingai nuo tradicinio hakatono, šiame renginyje varžysis ne produkto prototipai, o idėjos. Taip tikimasi renginį atverti ir tiems, kurie neturi gilių technologijų žinių.

Organizarorių nuotr./problematonas dalyviai
Organizarorių nuotr./problematonas dalyviai

Idėjos bus skirstomos į kelias kategorijas: klimato kaita, dirbtinis intelektas, web3 internetas, biotechnologijos ir kitos aktualios, dalyvių pasirinktos temos.

„Šiandien globalus makro kontekstas yra sudėtingas. Tačiau, būtent tokioje aplinkoje dažniausiai gimsta inovatyvios idėjos žmonių gyvenimams gerinti. Dabar yra pats tinkamiausias metas kurti. Tikime, kad būtent skirtingų tipų žmonėms susibūrus į komandas, galima atrasti ypatingai kūrybingų sprendimų, kurie gali drąsiai virsti naujais verslais ir auginti startuolių ekosistemą.“ – sako „Problematono“ idėjos sumanytojas Tomas Dirvonskas.

Tikimasi, jog per savaitgalį bus sukurta ir pristatyta apie 20 idėjų skirtingoms problemoms spręsti. O tam, kad dalyviai gautų daugiau įkvėpimo, balandžio 21-ąją „Problematonas“ startuos nuo mini konferencijos, kuri bus atvira ir nemokama visiems užsiregistravusiems.

Jan Zappner nuotr/Ida Tin
Jan Zappner nuotr/Ida Tin

Pirmąjį „Problematono“ vakarą savo patirtimi pasidalins tokie pranešėjai, kaip technologijų filosofas Tariq Krim bei Ida Tin, viena iš ryškiausių moterų startuolių ekosistemoje, termino „Femtech“ autorė. Idos sukurta aplikacija „Clue“ padeda milijonams moterų visame pasaulyje sekti savo menstruacijų ciklą. Tuo tarpu Ida ir toliau skatina technologijų sektorių kuo daugiau dėmesio ir sprendimų skirti būtent moterų sveikatai. Konferencijoje pasirodys ir tokie pranešėjai kaip kūrybiškumo ekspertas Tomas Ramanauskas ar kompozitorė, viena iš operos „Saulė ir jūra“ autorių Lina Lapelytė.

„Problematonas“ vyks balandžio 21 – 23 dienomis, naujuosiuose ISM universiteto rūmuose, Gedimino pr. 7.

Daugiau informacijos: www.problemathon.org

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas