Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Neste“ į Porvo gamyklos „žaliąją“ pertvarką investuos 2,5 mlrd. eurų

Suomijos bendrovė „Neste Oyj“ pranešė užbaigusi 2022-ųjų rugsėjį pradėtą strateginę analizę, po kurios pradės palaipsniui pertvarkyti savo naftos perdirbimo gamyklą Porvo mieste į atsinaujinančiosios energijos sprendimų ir uždaro ciklo ekonomikos centrą.
Degalinių protestas
Degalinių protestas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Suomija

Pasak bendrovės pranešimo, po šio 2,5 mlrd. eurų kainuosiančios pertvarkymo, kurį tikimasi užbaigti maždaug per dešimtmetį, gamyklos pajėgumai turėtų siekti apie 3 mln. tonų per metus „žaliųjų“ produktų: biodyzelino, tvariųjų aviacinių degalų (SAF), taip pat žaliavų polimerų ir chemijos pramonei.

„COP28 deklaracija yra stiprus signalas mums visiems, o „Neste“ nori būti „žaliojo“ perėjimo spartinimo priešakyje, pasitelkdama atsinaujinančias žaliavas ir uždaro ciklo ekonomikos sprendimus. Ilgalaikė Porvo naftos perdirbimo gamyklos pertvarka yra pagrindinis mūsų atsinaujinančiosios energijos strategijos elementas“, – pranešime cituojamas „Neste“ vadovas Mattis Lehmusas.

Savo ruožtu „Neste“ viceprezidentas Markku Korvenranta pažymėjo, kad iškastinio kuro paklausa tradicinėse bendrovės rinkose mažėja dėl didėjančios atsinaujinančių rūšių kuro ir elektros energijos dalies.

„Neste“ pabrėžė, jog galutinis perėjimo nuo naftos naudojimo kaip žaliavos prie atsinaujinančių uždaro ciklo ekonomikos produktų grafikas bus nustatytas atsižvelgiant į faktinę paklausą degalų rinkoje, teisės aktų raidą bei persitvarkymo eigą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas