Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo apsaugos nuo sukčių iki geriausių pasiūlymų: kaip protingai apsipirkti internetu?

Apsipirkimo internetu naudą jau pajuto daugelis – toks būdas padeda ne tik sutaupyti laiko bei pinigų, bet ir suteikia galimybę rinktis iš platesnio asortimento nei fizinėse parduotuvėse. Visgi didėjant e.parduotuvių pasiūlai, svarbu atidžiai apgalvoti kiekvieną pirkinį, taip užtikrinant, kad savo apsipirkimo patirtį pakelsite į aukščiausią lygį, rašoma pranešime spaudai.
Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka / Shutterstock nuotr.

Ekspertai atskleidžia, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį, kad įsigytos prekės būtų kokybiškos ir atitiktų jūsų lūkesčius.

„Impulsyvūs pirkiniai dažnai sukelia nusivylimą, nes per skubėjimą neįvertiname svarbiausių prekių savybių. Todėl itin svarbu „nepamesti galvos“ ir skirti laiko prekių analizei. Pirkimas internetu suteikia daug galimybių, tačiau, norint išnaudoti jas maksimaliai, svarbu ne tik sekti akcijas, bet ir įvertinti, ar perkama prekė atitinka jūsų tikruosius poreikius“, – sako „DPD Lietuva“ komunikacijos vadovas Tomas Vaišvila.

Pirmiausia – apsisaugoti nuo sukčių

Pirmas žingsnis, kurį privalome padaryti, apsiperkant internetu – patikrinti, ar parduotuvė yra patikima. Pasak e.parduotuvės „Varlė“ komercijos vadovo Justino Kaušinio, sukčiai sparčiai tobulėja – gerėja jų įgūdžiai bei įrankiai.

„Itin svarbu įvertinti e.parduotuvės patikimumą – pirmiausia joje turi būti pateikti aiškūs kontaktiniai duomenys, tokie kaip adresas, įmonės kodas, taip pat atkreipkite dėmesį į tai, kiek e.parduotuvė turi darbuotojų. Be to, dauguma patikimų pardavėjų leis už prekę atsiskaityti pristatymo arba atsiėmimo metu, tokiu atveju rizika prarasti pinigus visiškai sumažės“, – tvirtina J.Kaušinis.

Jam pritaria ir T.Vaišvila, pridurdamas, kad e.parduotuvių svetaines vertinti kritiškai itin svarbu, net jei iš jų perkate ne pirmą kartą ir gerai pažįstate prekės ženklą.

„Dažnai sukčiai kuria svetaines, kurios atrodo kaip esamos žinomų prekės ženklų parduotuvės. Todėl šie tinklalapiai gali būti labai profesionalūs – galima pamatyti tokį pat turinį, dizainą, žinomus logotipus ar net panašų svetainės adresą. Todėl būkite itin atidūs, ar netyčia nepapuolėte į sukčių sukurtą alternatyvą“, – sako „DPD Lietuva“ komunikacijos vadovas.

Atlikite produkto analizę

Visiems žinoma, kad apsipirkimas internetu padeda sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko, tačiau, pasak J.Kaušinio, net ir pamačius mažesnę prekės kainą nei fizinėje parduotuvėje, svarbu atlikti išsamią analizę.

„Renkantis prekę rekomenduojama apie ją paskaityti bent dviejuose skirtinguose šaltiniuose. Pasidomėti ne tik apie produkto kainą, bet ir susipažinti su jo charakteristikomis, garantinėmis sąlygomis, pristatymo terminais bei atsiskaitymo būdais. Tai padės užtikrinti, kad jūsų apsipirkimo patirtis būtų geresnė ir gauta prekė atitiktų lūkesčius“, – akcentuoja „Varlė“ komercijos vadovas.

T.Vaišvila priduria, kad itin vertinga patikrinti produktą įsigijusių vartotojų atsiliepimus.

„Dauguma įmonių suteikia galimybę palikti atsiliepimus, todėl jie gali tapti itin naudingu informacijos apie produktą šaltiniu. Svarbu ieškoti kuo išsamesnių atsiliepimų, taip pat iš tokių vartotojų, kurie turėjo panašius poreikius ir situacijas kaip jūsų. Ieškokite ne tik populiarios žvaigždučių vertinimo sistemos, bet ir išsamių aprašymų bei realių žmonių nuotraukų“, – aiškina T.Vaišvila.

Pasinaudokite didžiųjų išpardavimų dienomis

Kad apsiperkant internetu iš tiesų pavyktų sutaupyti, J.Kaušinis rekomenduoja palaukti didelių lapkričio mėnesio išpardavimų, tokių kaip 11.11, t.y. „vienišių dienos“, juodojo penktadienio, ar kibernetinio pirmadienio.

„Apsiperkant internetu pravartu aklai nepasiduoti siūlomoms akcijoms ir kainas patikrinti dar prieš didžiąsias išpardavimų dienas. Mat nemažai nesąžiningų prekeivių nuolaidas didžiųjų išpardavimų metu gali tik imituoti. Tik atidžiai patikrinus kainą, galima pasinaudoti tikrai įspūdingais pasiūlymais“, – teigia J.Kaušinis.

Jis priduria, kad sutaupyti perkant internetu galima ne tik per didžiąsias išpardavimų dienas, bet ir pasibaigus skirtingiems sezonams. Pavyzdžiui, rudenį išparduodamos sodo bei daržo priežiūros prekės, baseinai, maudymosi kostiumėliai ir pan., o praėjus Kalėdų karštinei patraukliomis kainomis galima įsigyti šventinių dekoracijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai