Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuo vienos pramonės šakos priklausantys Rusijos miestai – ant ekonominės prarajos krašto

Daugumai Rusijos miestų, kuriose yra vystoma tik viena pramonės šaka, gresia ekonominė katastrofa, kuri reikštų pragyvenimo šaltinių praradimą milijonams rusų. Tai trečiadienį pareiškė šalies premjeras Dmitrijus Medvedevas, rašo naujienų svetainė themoscowtimes.com.
Dmitrijus Medvedevas
Dmitrijus Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie 14 mln. rusų šiuo metu gyvena 319 miestų, pastatytų sovietinio režimo metais ir priklausančių tik nuo vienos ūkio šakos. Daugumą jų reikia nuolat remti, todėl prasidėjusi recesija ir mažesnis lėšų skyrimas jiems dar labiau blogina padėtį.

D.Medvedevas teigė, kad iš šio pobūdžio miestų tik 79-ių ekonominė situacija yra stabili ir pridūrė, kad vyriausybė neturi pakankamai pinigų tam, kad juos išsaugotų.

D.Medvedevas teigė, kad iš šio pobūdžio miestų tik 79-ių ekonominė situacija yra stabili ir pridūrė, kad vyriausybė neturi pakankamai pinigų tam, kad juos išsaugotų.

„Nėra pakankamai pinigų visiems miestams su viena pramonės šaka, kurie šiuo metu yra krizėje“, – teigė D.Medvedevas.

Prognozuojama, kad Rusijos ekonomika šiais metais susitrauks 3 proc., o pagrindinių Rusijos eksporto prekių – žaliavų kainos pasaulio rinkose išlieka rekordiškai žemos.

2014 m. Rusijos vyriausybė sukūrė paramos fondą vieną pramonės šaką turintiems miestams. Vis dėlto, jame esančių 525 mln. dolerių 2017 m. užteks tik 20 – 30 miestų gelbėjimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas