Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Obligacijų platintojams gresia asmeninė atsakomybė

Beveik 60 mln. litų vertės Azerbaidžane įvykdytą, kaip įtariama, investicinę aferą, nuo kurios nukentėjo ir Lietuvos investuotojai, tiriantys Estijos prokurorai bandys įrodyti asmeninę investicijų valdytojų atsakomybę, rašo „Verslo žinios“.

Estijos žiniasklaida skelbia, kad šios šalies prokurorai teismui perdavė bylą, kurioje keturi asmenys kaltinami sukčiavimu iš investuotojų surenkant lėšas ir nukreipiant jas į projektą Azerbaidžane. Baudžiamoji atsakomybė gresia Estijos piliečiams Erki Piirsalui, Harlesui Liivui, Toniui Haavelui ir lietuviui Šarūnui Skyriui. Pastarieji du siejami su Baltijos šalių investiciniu banku „Gild Bankers“ – Š.Skyrius yra esamas, o H.Haavelas – buvęs „Gild Bankers“ partneris.

„Mes susipažinę su prokuratūros kaltinimais. Mūsų nuomone, esame nekalti ir savo poziciją ginsime, jei prireiks, ir teisme“, – „Verslo žinioms“ teigė Š.Skyrius.

Estijos žiniasklaida skelbia, kad investuotojai pinigų neatgavo iki šiol, bendrovei „Seaside Residence Baku“ yra iškelta bankroto byla, o GILD FAS licencija pernai gruodį buvo sustabdyta, tad ši nebeturi teisės teikti paslaugų.

„Verslo žinių“ žiniomis, „Seaside Residence Baku“ obligacijų turi įsigiję kelios dešimtys Lietuvos investuotojų, tarp jų – ir visuomenėje gerai žinomi žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito