Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oficialūs duomenys: JAV ekonomika kovą sukūrė dar 431 tūkst. darbo vietų

Jungtinėse Valstijose per kovo mėnesį sukurta 431 tūkst. darbo vietų, o nedarbo lygis sumažėjo iki 3,6 procento, todėl darbo rinka priartėjo prie būklės, kurioje ji buvo prieš prasidedant COVID-19 pandemijai, penktadienį pranešė vyriausybė.
JAV vėliava
JAV vėliava / 123RF.com nuotr.

Nors darbo užmokesčio augimas buvo šiek tiek mažesnis už analitikų prognozes, nedarbo lygis sumažėjo labiau nei tikėtasi ir dabar yra netoli 3,5 proc. lygio, fiksuoto 2020 metų vasarį, prieš prasidedant masiniams atleidimams dėl pandemijos.

Remiantis Darbo departamento ataskaita, bedarbių skaičius sumažėjo iki 6 mln. ir nedaug atsiliko nuo 5,7 mln. rodiklio prieš pandemiją, o gyventojų, atleistų priverstinai bei baigusių dirbti pagal laikinąsias darbo sutartis, skaičius siekė 1,4 mln. – taip pat beveik kaip 2020 metų vasario mėnesį.

Visgi darbą turinčių žmonių skaičius vis dar buvo 1,6 mln. mažesnis nei prieš pandemiją, rodo duomenys.

Laisvalaikio sektorius, smarkiai nukentėjęs per pandemiją, papildomai pasamdė 112 tūkst. darbuotojų.

Profesionalių ir verslo paslaugų įmonės kovo mėnesį buvo sukūrė 102 tūkst. darbo vietų, mažmenininkai – 49 tūkst., o gamintojai – 38 tūkst. darbo vietų.

Vidutinis valandinis darbo užmokestis ir toliau didėjo dėl bendro JAV infliacijos šuolio, kuris per pastaruosius 12 mėnesių pasiekė 5,6 proc., teigiama ataskaitoje.

Darbo departamentas taip pat padidino sausio ir vasario mėnesio užimtumo rodiklius, sakydamas, kad jie buvo 95 tūkst. didesni nei pranešta iš pradžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas