Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Pagalvės mokestis įvedamas ir Klaipėdoje: tikimasi surinkti 400 tūkst. eurų

Nuo 2025 m. sausio 1 d. Klaipėdoje apsistoję svečiai privalės sumokėti turisto rinkliavos mokestį – 1 eurą už nakvynę, - praneša Klaipėdos miesto savivaldybė.
Klaipėdoje kyla pilies bokštas
Klaipėda / Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr.

Mokestis, kuriam pritarė Klaipėdos miesto taryba, bus skirtas investicijoms į poilsio ir turizmo infrastruktūrą, kultūrinių paslaugų kokybės gerinimą, sezoniškumo mažinimą, turistų srautų didinimą ir Klaipėdos, kaip patrauklios vietos turistams, žinomumo didinimą.

Rinkliavos mokėti nereikės nepilnamečiams, neįgaliesiems, išimtis taikoma ir didesnėms keliautojų grupėms.

Skaičiuojama, kad įvedus šį mokestį, miesto biudžetas per pirmus metus pasipildytų daugiau nei 400 tūkst. eurų.

Už turisto rinkliavos surinkimą bus atsakingi apgyvendinimo paslaugų tiekėjai – tiek viešbučiai, tiek ir privatūs nuomotojai. Rinkliava nebus įskaičiuojama į kambario kainą, mokestį svečiai turės tiesiogiai sumokėti apgyvendinimo paslaugos tiekėjui.

Apgyvendinimo paslaugų tiekėjai turės informuoti turistus apie šią rinkliavą, ją surinkti ir kas ketvirtį pervesti į Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos nurodytą sąskaitą, užpildžius duomenų deklaraciją. Deklaracija elektroniniu būdu turės būti pateikta ir vietinė rinkliava sumokėta mokestiniam laikotarpiui pasibaigus iki kito mėnesio 25 dienos.

Turisto rinkliava – simbolinė investicija, padedanti miestui teikti aukštesnės kokybės poilsio, kultūros ir pramogų paslaugas. Tikimasi, kad tokiu būdu atsiras daugiau galimybių stiprinti ryšį su kiekvienu uostamiestyje apsistojusiu svečiu, sukuriant patogesnę, jaukesnę ir svetingesnę miesto aplinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tvarumu garsėjanti kompanija „Reynaers Aluminium“ prisidės prie unikalaus miestelio verslui statybų Kauno LEZ
Reklama
Energija veiksme: kaip Dakaro lenktynininkas valdo stresą ir iššūkius
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas