Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakeista muitų sistema automobiliams Rusijoje – smūgis pardavėjams

Rusijos premjeras Vladimiras Putinas pasirašė potvarkį nuo 2009 metų sausio mėnesio didinti muitą importuojamiems automobiliams.
Padidinus muito mokesčius Rusijoje gali smarkiai sumažėti importuojamų automobilių.
Padidinus muito mokesčius Rusijoje gali smarkiai sumažėti importuojamų automobilių. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Muitai

Lengvųjų automobilių, eksploatuotų nuo 1 iki 5 metų, muitas bus padidintas  iki 30 proc. (dabar 25 proc.) nuo automobilio muito vertės, o senesniems nei 5 metų automobiliams – iki 80 proc. Rusijos ekspertai jau dabar teigia, kad tai smarkiai padidins senų automobilių kainas. Naujieji mokesčiai bus įvesti devyniems mėnesiams.

Rusijos žurnalistai, remdamiesi muitinės ekspertais, pamėgino paskaičiuoti, kiek kainuos muito mokesčiai kai kurioms populiarioms mašinoms. Pavyzdžiui, vieno iš populiariausių šioje šalyje japoniškų automobilių – 2003 metų „Toyota Corolla“ muito mokestis dabar yra 91 tūkst. rublių (apie 8,68 tūkst. litų).  Įvedus naują tvarką į valstybės biudžetą už šią mašiną paklius apie 150 tūkst. rublių  (apie 14 tūkst. litų). Taigi, bent jau tiek turėtų pakilti ir senų automobilių kaina.

Jau dabar rusų automobilininkų sąjungų atstovai muša pavojaus varpais – jų teigimu, padidinus mokesčius darbo neteks daug šioje srityje dirbančių žmonių. Tas pats likimas laukia ir daugybės automobilių versle dalyvaujančių lietuvių – teigiama, kad dėl padidėjusių muito mokesčių vežti automobilius iš Lietuvos į Rusiją taps per brangu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas