Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Palangos verslas apie šią vasarą: buvo gera, bet turėjome pasistengti

Nepaisant prastų orų ir kitų iššūkių praėjusi vasara Palangos verslui buvo gera, sako kurorto viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Laura Taučiūtė.
Saulėlydis Palangoje
Saulėlydis Palangoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Palanga Turizmas

„Ši vasara verslininkams, Palangai tikrai buvo nebloga, lyginant su praeitais metais mes turėjome tikrai didelį užimtumą. Taip, vasara buvo lietuviška, ne tiek smarkiai džiugino orai, kaip džiugina mus rugsėjo mėnesį (...) Turėjome iššūkių pritraukti dar daugiau svečių, tikrai sekėsi gerai, ir rezultatai yra pakankamai geri. Tiesiog reikėjo verslui labiau pasistengti“, – trečiadienį LRT radijui sakė L.Taučiūtė.

Anot jos, nemažai svečių sulaukiama ir rugsėjį.

„Jau kelinti metai matome tendenciją, kad rugsėjo mėnesį vis labiau svečiai tiek iš Lietuvos, tiek ir užsienio vis labiau atranda Palangą, rugsėjo mėnesis yra Palangoje išskirtinai gausus didelių konferencijų“, – kalbėjo L.Taučiūtė.

Viešbučių ir restoranų asociacijos duomenimis, į Palangą rudenį dažniau atvyksta mažamečius vaikus auginančios šeimos, svečiai iš Vokietijos, Latvijos, Estijos bei Danijos.

V.Čmilytės-Nielsen teigimu, mokytojų planuojamas streikas yra kraštutinė priemonė, kurios pavyks išvengti.

„Aš suprantu, kad pažanga tam tikrais klausimais yra, žinoma tai yra ta situacija, kaip vystysis tie veiksmai, priklauso nuo abiejų pusių. Yra ir kraštutiniai scenarijai, tikiuosi, kad jų nebus, bet, mano galva (...) labai svarbu, kad Seimas apsispręstų dėl to įsipareigojimo, kurį švietimiečiams yra duotas įvykdymo 2024 metais“, – sakė V.Čmilytė-Nielsen.

„Koks bus tas kompromisas galų gale, mes matysime. Ministerija, mano galva, deda pastangas, tam kad dialogas būtų palaikomas, matyt, jų nepakanka, kad mokytojai atšauktų streiką“, – teigė ji.

Penktadienį įvykusiame derybiniame susitikime švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas pasiūlė mokytojams atlyginimus nuo sausio didinti 10 proc., iš viso kitąmet – 21 proc., o dirbantiems su atnaujintomis programomis – dar 3 procentais.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) pateikti nauji siūlymai dėl mokytojų atlyginimo augimo kol kas netenkina, pirmadienį paskelbė Andriaus Navicko vadovaujama Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS). Ši profesinė sąjunga nuo penktadienio ketina rengti ilgalaikį streiką, mėnesio trukmės protesto akcijas prie Vyriausybės.

Ji rugsėjo 22-ąją jau surengė įspėjamąjį streiką.

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga (LŠMPS), vadovaujama Egidijaus Milešino, nutarė pratęsti derybas su ministerija ketvirtadienį ir tada priimti sprendimą dėl streiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas