Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Surikiavo pigiausias gyventi Europos šalis – Lietuva patenka į dešimtuką

Naujas tyrimas atskleidė, kad pigiausių gyventi Europos šalių sąraše Lietuva užima 10 vietą.
Maisto kainos Šeškinės turguje
Maisto kainos Šeškinės turguje / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Tinklapio „Moving to Spain“ ekspertai išnagrinėjo pragyvenimo kainas, interneto spartą, nuotolinio darbo gyventojų skaičių ir vadinamųjų „skaitmeninio klajoklio vizų“ pasiūlą įvairiose Europos šalyse, siekiant atskleisti geriausias vietas, į kurias gali persikelti nuotoliu dirbantys darbuotojai.

Be kitų kriterijų vertintas šalies pragyvenimo pigumas – į jį įtraukti tokie kriterijai kaip maisto kainos, viešojo maitinimo paslaugų kainos, pragyvenimo kaina įskaitant nuomą ir šalies perkamoji galia.

Pigiausia iš vertintų šalių pripažinta Serbija, kurios pragyvenimo lygis įvertintas 37,2 balo (kuo mažesnis balas, tuo pigesnė šalis).

„Viena iš priežasčių, kodėl Serbijoje taip pigu, yra turizmo trūkumas. Nepaisant jos gamtos grožio, turizmas čia dar tik įsibėgėja, todėl tai gali būti puiki vieta persikelti, jei ieškote ramesnės vietos“, – rašoma tinklapyje.

Antrąja vieta dalijasi Albania ir Rumunija (37.4 balo), po jų eina lietuvių dėl savo pigumo pripažinta kaimynė Lenkija (38,6 balo).

Už jų rikiuojasi Vengrija (39,2), Bulgarija (40,5), Slovakija (44,2), Portugalija (45,3), Kroatija (46,7).

Lietuva klasifikuojama dešimtoje vietoje su 48,8 balo.

Galutiniame reitinge šalies pigumas, panašu, nėra reikšmingas veiksnys.

Galutiniame reitinge tarp darbo vietą keičiančių nuotoliu dirbančių darbuotojų pasirinkimų Lietuva įvertinta gana žemu balu ir užima vos 20 vietą. Vienas iš pagrindinių trūkumų – Lietuva nesiūlo „skaitmeninio klajoklio vizos“.

Tokia viza leidžia užsieniečiams šalyje dirbti ilgesnį laiką ir gauti pajamų. „Moving to Spain“ duomenimis, tokias vizas siūlo 11 Europos šalių, įskaitant Latviją ir Estiją.

Apskritai geriausia šalimi nuotoliniu būdu dirbantiems darbuotojams pripažinta Norvegija. Po jos seka Vokietija, Vengrija, Ispanija ir Portugalija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas