Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 03

„1000 eurų į orą“: mamos banko kortele pasinaudojusi dukra užkibo ant sukčių jauko, bankas pinigų sulaikyti negalėjo

15min skaitytojas Andrius pasidalino nemalonia istorija, kaip jo dukra pateko į sukčių pinkles. Ji internetu pardavinėjo ausines, tačiau pinigų ne tik negavo, o dar ir patyrė 1000 eurų nuostolį. Nors šeima susigriebė bene iškart, bankas rezervuotų pinigų neatšaukė, o po dviejų dienų jie iškeliavo į sukčiaus sąskaitą. SEB aiškina, kad galimybės blokuoti mokėjimo nebebuvo.
Elektroninė prekyba
Elektroninė prekyba / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ausines pardavinėjusi mergina netruko rasti pirkėją – su juo susitarusi, ji iš jo gavo nuorodą. Pardavėjas pasakęs, kad suvedus kortelės duomenis, esą bus užsakyta kurjerio paslauga prekei paimti.

Mergina taip ir padarė – suvedė mamos kortelės duomenis. Joks kurjeris niekada ir nepasirodė – ši schema buvo tik sukčių jaukas.

„Mano dukra pardavinėjo ausines telefonui ir iš pirkėjo gavo paspausti nuorodą. Pamatė, kad gavėjas Bulgarijoje ir tuomet suprato, kad kažkas negerai. Skubiai paskambino, kad kortelę bankas blokuotų. Dukra pasinaudojo mamos kortele, kadangi jai buvo gaminama nauja“, – pasakojo Andrius.

Šiuo atveju iš mamos sąskaitos buvo nurašyta 1000 eurų.

„Greit buvo susigriebta ir pranešta į epolicija.lt ir bankui. Pastarasis sąskaitą užblokavo. Tuo metu pinigai buvo rezervuoti, bet nenuskaičiuoti. Praėjus porai dienų bankas palaimino rezervaciją ir pinigus pervedė. Kam tuomet reikėjo jiems pranešinėti, jei pagalbos nulis?“ – retorinį klausimą SEB bankui užduoda Andrius.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„SEB“ bankas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„SEB“ bankas

Pasirodo, kad Andriaus dukra tapo pastaruoju metu padažnėjusio „Facebook Marketplace“ sukčiavimo atvejo auka.

Bankas paaiškino, kodėl negalėjo sustabdyti pinigų ir paragino kreiptis į policiją. Vis dėlto policija išaiškina tik dalį sukčiavimo atvejų, todėl galimybė tokiais atvejais atgauti pinigus nedidelė. Tokiais atvejais svarbu, kad patys žmonės atpažintų sukčių pinkles ir į jas nepakliūtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas