Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 15 /10:51

Pasikeitus grupės savininkui, Panevėžio „Adax“ laukia investicijos

Tarptautinei gamybos ir sprendimų grupei „Glen Dimplex“ (GD) įsigijus Norvegijos „Adax“ grupę, Panevėžio buitinių elektrinių prietaisų gamybos bendrovėje „Adax“ planuojamos reikšmingos investicijos ir prisitaikymas prie naujų standartų, skelbia portalas „Verslo žinios“.
Axioma metering gamykla Kaune
Axioma metering gamykla Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Planuojama perkelti elektrinių šildytuvų gamyklas iš GD į „Adax“, iš Šiaurės Airijos į Lietuvą. Šiais metais numatoma pertvarkyti organizacijos struktūrą, sukuriant naujus skyrius ir priimant naujų darbuotojų, siekiant integruotis į GD grupės standartus“, – teigiama „Adax“ Registrų centrui pateiktame pranešime.

Bendrovės direktoriaus Aurimo Lukoševičiaus teigimu, planuojama peržiūrėti kainodarą ir gaminių kaštų apskaitą, pradedant naudoti standartinę savikainos apskaitą. Pasiruošimas perkelti gamyklas jau vyksta ir turėtų būti baigtas iki 2026 metų. Planuojamos didelės investicijos į įrangos atnaujinimą: įsigyjama nauja didelio našumo miltelinio dažymo linija ir didelio tonažo presai lakštiniam metalui apdirbti.

2023 metais „Adax“ pardavimai siekė 22,5 mln. eurų ir buvo 1,7 proc. mažesni nei metais prieš tai (22,9 mln. eurų). Bendrovė 2023 metais uždirbo 1,3 mln. eurų grynojo pelno – 63 proc. daugiau (0,8 mln. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus