Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasirašytas Lietuvos ir Izraelio susitarimas: smulkaus ir vidutinio verslo bendradarbiavimui skirta 1 mln. eurų

Vakar buvo pasirašytas Lietuvos ir Izraelio dvišalio bendradarbiavimo susitarimas, rašoma Inovacijų agentūros pranešime žiniasklaidai.
Lietuvos ir Izraelio dvišalio bendradarbiavimo susitarimas_2
Lietuvos ir Izraelio dvišalio bendradarbiavimo susitarimas_2 / Užsienio reikalų ministerijos nuotr.

Juo siekiama skatinti mūsų šalies ir Izraelio smulkaus bei vidutinio verslo įmones dirbti drauge, kuriant mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veikla grįstus inovatyvius produktus, orientuotus į tarptautinę rinką. Šis šalių bendradarbiavimas pradedamas jau patvirtintu projektu, kurio vertė – 1 mln. eurų.

Susitarimą pasirašė jį inicijavusios Inovacijų agentūros vadovė Romualda Stragienė ir Izraelio inovacijų institucijos pirmininkas, Ekonomikos ministerijos vyriausiasis mokslininkas Dr.Ami Applebaum.

„Verslo bendradarbiavimas tarptautiniu mastu yra ypatingai svarbus, ypač siekiant proveržio inovacijų srityje. Tiek Lietuvos, tiek Izraelio įmonės turi skirtingų kompetencijų, todėl dirbdamos kartu jos gali pasiekti reikšmingų rezultatų ir tapti stipresniais verslais. Tikiu, kad šis susitarimas – pradžia dideliems ir reikšmingiems bendriems projektams, kurių metu sukurti inovatyvūs produktai bus pripažinti pasaulyje“, – sako Romualda Stragienė, Inovacijų agentūros direktorė.

Pasirašius dvišalį bendradarbiavimą, gegužės mėnesį bus organizuojamas Lietuvos įmonių, veikiančių pažangios gamybos ir biotechnologijų srityse, vizitas į Izraelį. Jo metu bus skatinama įsivertinti verslo galimybes ir potencialą bei užmegzti partnerystes. Birželio mėnesį Inovacijų agentūra planuoja skelbti kvietimą Lietuvos-Izraelio įmonių bendrų projektų finansavimui.

„Dažniausiai sąlyčio taškų su kitų šalių įmonėmis randa didžiosios organizacijos, tačiau bendradarbiavimas su Izraeliu prasideda projektu, orientuotu į smulkius ir vidutinius verslus, jiems valstybių skirtas finansinis indelis bei pagalba bendradarbiaujant – itin svarbūs. Vieniems rasti tinkamus ir patikimus partnerius yra pakankamai sudėtinga, ypač, jei verslas vystomas lokaliai. Kartais pritrūksta ryžto, finansinių išteklių ar žinių, todėl valstybės įsitraukimas ir parama yra būtini“, – pabrėžia R.Stragienė.

Bendradarbiavimas startuoja nuo projekto, kurio vertė – iki 1 mln. eurų. Finansavimas tarp Lietuvos ir Izraelio bus paskirstomas lygiomis dalimis – po 50 proc. Kiekvienos šalies atsakingos institucijos atliks savo šalies smulkaus ir vidutinio verslo įmonių projektų ekspertinį vertinimą ir patvirtinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas