Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paslaugų eksportas antrąjį ketvirtį – 25,5 proc. didesnis nei prieš metus

Lietuvos paslaugų eksportas antrąjį ketvirtį siekė 4,2 mlrd. eurų – 25,5 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Paslaugų importas siekė 2,6 mlrd. eurų – 33,1 proc. daugiau.
Vilkikų eilės
Vilkikų eilės / Skirmanto Lisausko / 15min nuotr.
Temos: 2 Eksportas Paslaugos

Paslaugų balanso perviršis – 1,6 mlrd. eurų arba 10,2 proc. BVP – per metus padidėjo 15,1 proc., penktadienį pranešė Lietuvos bankas ir Statistikos departamentas.

Sparčiausiai per metus augo kelionių paslaugų eksportas bei importas (atitinkamai 3,7 karto ir 3,9 karto). Pinigine išraiška per šį laikotarpį labiausiai išaugo transporto paslaugų eksportas ir importas (402,2 mln. ir 276,8 mln. eurų).

Didžiausią paslaugų eksporto ir importo dalį (atitinkamai 54 ir 51,5 proc.) sudarė transporto paslaugos. Didžiausias perviršis (1 mlrd. eurų) buvo kelių transporto paslaugų balanso, o didžiausias deficitas (214,8 mln. eurų) – jūrų transporto paslaugų.

Paslaugų eksportas į Europos Sąjungos šalis siekė 75,2 proc. viso paslaugų eksporto ir per metus padidėjo 32,3 proc. Paslaugų importas iš ES valstybių sudarė 73 proc. paslaugų importo ir per metus padidėjo 46,9 proc.

Pagrindinė Lietuvos paslaugų eksporto partnerė buvo Vokietija. Eksportas į ją per metus padidėjo 28,6 proc. Didžiausią dalį sudarė transporto (69,9 proc.) ir kitos verslo (9,1 proc.) paslaugos.

Pagrindinė paslaugų importo partnerė buvo Lenkija. Importas iš jos per metus padidėjo 75,4 proc. Didžiausią dalį sudarė transporto ir kelionių paslaugos (atitinkamai 77,6 ir 8,5 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito