Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
18:52

Patarėjas: prezidentas sieks, kad mokesčiai būtų keičiami tik esant plačiam sutarimui

Bet kokie mokestiniai pakeitimai yra „jautrus klausimas“ dabartinėje geopolitinėje situacijoje, todėl prezidentas sieks, kad jie būtų keičiami tik esant plačiam sutarimui, sako šalies vadovo patarėjas Vaidas Augustinavičius.
Vaidas Augustinavičius
Vaidas Augustinavičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Prezidentas supranta, kad bet kokie tolimesni mokestiniai pokyčiai yra labai jautrus klausimas esamoje geopolitinėje aplinkoje ir jie negali būti priimti neišdiskutavus, negali būti nei po kilimu, nei skubant priimti, nei be konsensuso“, – Klaipėdos pramonės ir amatų rūmų 105-ojo gimtadienio renginyje antradienį sakė V. Augustinavičius.

„Prezidentas taip pat labai apdairiai žiūrės bet kokius naujus mokestinius pakeitimus, kad dėl jų būtų platus sutarimas“, – pridūrė prezidento Gitano Nausėdos patarėjas ekonomikos klausimais.

Mokestinių pakeitimų paketą Vyriausybė pristatė prieš metus, tačiau jis taip ir nepasiekė priėmimo stadijos Seime nesulaukus paramos iš opozicijos ir dėl pertvarkos susiginčijus patiems valdantiesiems – konservatoriams, liberalams ir „laisviečiams“.

Nors mokesčių peržiūros projektą Vyriausybė rugpjūčio pabaigoje įtraukė į planuojamų darbų programą, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas konservatorius Mindaugas Lingė anksčiau teigė, kad mokesčių reformos klausimai iki spalį vyksiančių rinkimų nebus forsuojami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas