Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 28 /11:30

Patvirtinta subsidijų energetikai imlioms įmonėms skyrimo tvarka

Vyriausybė patvirtino Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengtą subsidijų itin paveiktuose sektoriuose veikiančioms įmonėms skyrimo tvarką. Šia subsidijų priemone siekiama sušvelninti infliacinius energijos kainų padidėjimo padarinius dėl Rusijos vykdomo karo Ukrainoje ir padėti šalies verslui išgyventi šią energetikos krizę, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Subsidija Verslas

„Norime padėti įmonėms, savo veikloje naudojančioms daug dujų ir elektros. Mums svarbu, kad šios bendrovės sėkmingai tęstų veiklą, o žmonės neprarastų darbo. Turime tikslą, kad parama verslus pasiektų kaip įmanoma greičiau, suderinus priemonę su Europos Komisija“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Viceministras Vincas Jurgutis sakė, kad subsidijas skirstyti tikimasi gruodžio viduryje, nes tokiai schemai dar turi pritarti EK.

„Pagalba yra išmokama tuo metu, kai EK pritarusi pagalbos schemai, nes mes šiuo metu teikiame tvirtinti Vyriausybei aprašą, bet lygiagrečiai vyksta derinimas ir su EK. Tikimės, kad viskas praeis sklandžiai ir gruodžio pirmoje pusėje turėsime patvirtintą EK schemą“, – sakė viceministras.

Pasak jo, paraiškas iki lapkričio 22 dienos bus galima teikti Valstybinei mokesčių inspekcijai, vėliau vyks jų vertinimas ir skiriamas finansavimas.

Subsidijos bus skiriamos įmonėms, veikiančioms itin paveiktuose sektoriuose ir deklaravusioms gyventojų pajamų (GPM) bei pelno mokesčius už 2021 m.

Siekiant, kad kuo daugiau įmonių gautų finansavimą, itin paveiktų sektorių sąrašas buvo praplėstas – sustambinti Europos Komisijos Karo komunikate nurodyti energijai imlūs sektoriai. Tarp itin paveiktų verslo sektorių patenka: metalo rūdų kasyba; tekstilės gaminių gamyba; drabužių siuvimas (gamyba); medienos bei medienos ir kamštienos gaminių, išskyrus baldus, gamyba; gaminių iš šiaudų ir pynimo medžiagų gamyba; popieriaus ir popieriaus gaminių gamyba; kokso ir rafinuotų naftos produktų gamyba; chemikalų ir chemijos produktų gamyba; kitų nemetalo mineralinių produktų gamyba; pagrindinių metalų gamyba.

Subsidijų dydis bus susietas su įmonės sumokėtais mokesčiais. Numatomas maksimalus paramos dydis – 30 proc. deklaruoto GPM ir pelno mokesčio. Didžiausia galima gauti subsidija – 500 tūkst. eurų, o mažiausia – 500 eurų.

Subsidijų priemonę įgyvendins Ekonomikos ir inovacijų ministerija kartu su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI). Priemonei skirta iki 30 mln. eurų.

Vyriausybė yra suplanavusi 2,5 mlrd. eurų pagalbos paketą verslui, kuriame taip pat ir elektros kainų dalies kompensavimas, mokesčių atidėjimas energijai imlioms įmonėms, parama saulės parkams įsirengti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas