Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 24 /18:02

„PayRay“ – 210 tūkst. eurų bauda

Lietuvoje lizingo paslaugas įmonėms teikiančiam bankui „PayRay“ už apskaitos, kredito rizikos valdymo ir kitus pažeidimus skirta 210 tūkst. eurų bauda, pranešė Lietuvos bankas (LB).
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Pinigai
Temos: 1 Lietuvos bankas

Anot jo, bauda skirta po patikrinimo, kurio metu nustatyti įvairių teisės aktų pažeidimai bei veiklos trūkumai.

LB nustatė, kad „PayRay“ banko apskaitos jos vidaus kontrolės sistemos ne visi duomenys buvo patikimi, informacija ne visada buvo teisingai pateikta ataskaitose, bankas neteisingai įtraukė į apskaitą nematerialųjį turtą. 

Be to, apskaičiuodamas kapitalo poreikį bankas netinkamai vertino kai kurias rizikas, o jo naudotas tikėtinų kredito nuostolių vertinimo modelis neatitiko reikalavimų, pažeidžiant tvarką kai kurios funkcijos perduotos trečiosioms šalims.

Pats bankas teigia į daugumą LB rekomendacijų atsižvelgęs dar patikrinimo metu bei tikina siekiantis investuoti, kad atitiktų reikalavimus.

„Per visą veiklos Lietuvoje laikotarpį mūsų klientai ir partneriai dėl inspektavimo metu nurodytų aspektų nepatyrė jokių nesklandumų“, – teigiama „PayRay“ komentare BNS.

Be baudos, „PayRay“ už pažeidimus skirtas įspėjimas. 

LB teigia neturintis informacijos apie visos grupės, kuriai priklauso šis bankas, finansinę būklę, todėl „PayRay“  įpareigotas šią informaciją pateikti siekiant nustatyti, kaip grupė vykdo veiklos riziką ribojančius reikalavimus. Visi pažeidimai ir trūkumai turi būti pašalinti iki balandžio 30-osios.

Europos Centrinis Bankas „PayRay“ komercinio banko licenciją išdavė 2019-ųjų gruodį, Lietuvoje jis veiklą pradėjo 2020 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas