Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktą kartą rengiamą „Baltijos verslo forumą 2013“ atidarys Aleksandras Kwasniewskis

Penktą kartą rengiamas tarptautinis ekonomikos forumas vyks balandžio 24-26 dienomis Svinouiscyje, Lenkijoje. Šių metų renginio garbės viešnia – Rusijos Federacija.

Kokį vaidmenį Baltijos jūros regione atliks Rusija ir kokie ekonominio bendradarbiavimo ryšiai klostysis tarp Šiaurės ir Rytų – šie klausimai bus pagrindiniai šių metų „Baltic Business Forum“ (BBF) renginyje. Puiki proga jiems aptarti pasitaikė Rusijos Federacijai perėmus pirmininkavimą Baltijos jūros valstybių tarybai. „Kartu su partneriais Europoje ir Azijoje bandysime atsakyti į klausimą, kokia Rusijos strategija Baltijos jūros regione, kokios ekonominio bendradarbiavimo šiame regione ir pasitikėjimo partneriais didinimo perspektyvos, taip pat nepamirštant šiuo metu statomo „Nord Stream“ dujotiekio“, – sako buvęs Lenkijos ūkio ministras Jacekas Piechota, kuris šiuo metu vadovauja Europos-Šiaurės-Rytų asociacijai, vienai iš forumo organizatorių.

Įžanginį „Baltic Business Forum“ žodį tars prezidentas Aleksandras Kwasniewskis, BBF strategijos tarybos pirmininkas, ilgus metus aktyviai skatinęs glaudesnius ryšius tarp Europos Sąjungos ir valstybių Rytuose. Kaip ir kasmet, Svinouiscyje susirinks dabartiniai ir buvę valstybių lyderiai, savivaldos pareigūnai, daugybės vyriausybinių agentūrų vadovai ir – visų svarbiausia – verslininkai.

„Kviečiame Baltijos jūros valstybes, tačiau taip pat ir Rytų Partnerystės programos dalyves“, – sako J.Piechota. Forumo svečiai aptars klimato politikos poveikį Šiaurės ir Rytų šalių ekonomikoms, efektyvius viešojo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimo modelius ir būdus kurti tarptautinius transporto tinklus. Atskiruose seminaruose ir diskusijų grupėse bus aptariami tokie klausimai kaip žemės ūkis, energetikos pramonė, savireguliacijos organai, žiniasklaida ir inovacijos. Programoje taip pat numatyta diskusija apie investavimą Ukrainoje ir Baltarusijoje. Smulkią forumo programą galima rasti www.bbf2013.pl. Puslapyje taip pat galima rezervuoti vietas renginiuose. Forumo dalyvius iš Varšuvos į Heringsdorfą skraidins specialūs „Eurolot“ oro linijų reisai. Nuo 2009 rengiamas forumas „Baltic Business Forum“ skirtas suvesti verslininkus ir politikus iš Europos Sąjungos ir Rytų. Konferenciją organizuoja Europos-Šiaurės-Rytų associacija, Lenkijos informacijos ir užsienio investicijų agentūra, Vakarų Pomeranijos maršalka bei Svinouiscio miesto meras.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai