Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Penktadienis Davose: diskusijos apie moteris ir ekonomiką, religiją, Arabų pavasarį

Penktadienį diskusijos Davose prasidės 10 val. 15 min. Lietuvos laiku. Susirinkusieji kalbės apie pasaulio ekonomikos negalią, euro zonos krizę, moterų vaidmenį ekonomikoje, religijos prasmę šiuolaikiniame pasaulyje.
Davoso Pasaulio ekonomikos forumas
Davoso Pasaulio ekonomikos forumas / „Scanpix“ nuotr.

Pirmoji diskusija rengiama kartu su „Al Jazeera“. Susirinkusieji kalbės apie tai, kokias grėsmes kelia ekonomikos negalia: struktūrinio nedarbo riziką, politikos nestabilumą ir pan.

11 val. 30 min. Lietuvos laiku Davose kalbės Europos centrinio banko vadovas Mario Draghi. Jo pranešimas bus apie praeities pamokas ir iššūkius ekonomikoms ateityje.

Iškart po to – diskusija apie sprendimo teisę ekonomikoje turinčias moteris. Tuo pačiu metu (vidurdienį Lietuvos vaiku) bus kalbama apie tai, kas šiemet laukia Sirijos.

13 val. 30 min. Lietuvos laiku Davoso forumo dalyvių ir stebėtojų laukia įdomi diskusija apie religiją šiuolaikiniame pasaulyje: religijos yra seniausios institucijos pasaulyje, tačiau jos negeba greitai reaguoti į tokius iššūkius kaip narkotikai, homoseksualumas, šeimos ryšiai, todėl svarbu išsiaiškinti, kokią vietą religija užima šiuolaikiniame pasaulyje (ar tampame daug kuo tikinčia, o gal niekuo netikinčia, visuomene? Kaip religijos padeda įteigti toleranciją visuomenėje? Kaip galime vienu metu globoti ir religijos, ir žodžio laisvę?).

Po pietų laukia diskusijos apie besivystančias ekonomikas, naujojo tūkstantmečio iššūkius, Arabų pavasarį, euro zonos krizę.

Išsamią programą galite rasti čia.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas