Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08:34

Pensijų kaupimas II pakopoje: kiek ir ko reikėtų atlaisvinti

Politikams pradėjus diskusijas, kokiais atvejais reikėtų leisti iš II pakopos pensijų fondo sukauptas lėšas išsiimti anksčiau laiko, prezidento Gitano Nausėdos vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė 15min laidoje „Kas teisus?“ pareiškė, kad dabartinė valdančioji dauguma šį klausimą vilkina ir jokių pokyčių jau nepriims. Tuo tarpu konservatorius Mindaugas Lingė prieštarauja, kad prieš puolant reformuoti savarankišką pensijų kaupimą, reikėjo sulaukti Konstitucinio Teismo išaiškinimo ir pasimokyti iš blogų estų pamokų.

Šiuo metu Lietuvoje kaupiant II pakopos pensijų fonde anksčiau laiko išsiimti sukauptas lėšas neįmanoma net esant itin svarbioms priežastims.

Konstituciniam Teismui kovą paskelbus, kad tai – prieštarauja Konstitucijai, opozicija pasiūlė bent kelis variantus, kada iš II pakopos pensijų fondo būtų galima išsiimti sukauptas lėšas anksčiau laiko. Šią savaitę savo viziją pateikė ir valdantieji.

Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno Mindaugo Lingės kartu su keliais konservatoriais registruotame įstatymo projekte, kurį Seimas jau priėmė svarstyti, numatyta, kad anksčiau laiko reikėtų leisti trimis atvejais: jeigu jiems paskirta paliatyvi pagalba, jie serga sunkia liga arba nustatytas 70 proc. neįgalumas.

M.Lingė kalbėdamas 15min laidoje „Kas teisus?“ neatmetė galimybės, kad sąlygų, kada būtų galima atsiimti sukauptas lėšas anksčiau laiko, diskutuojant Seime gali atsirasti ir daugiau. Tuo tarpu prezidento Gitano Nausėdos vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė laidoje pareiškė, kad dabartinė valdančioji dauguma vilkina šio sprendimo priėmimą ir jokių korekcijų jau nebeatliks.

„Labai gaila, bet mes labai tikėjomės, kad bus padarytas šitas darbas – tas neįvyko, žmonių norai nebuvo patenkinti“, – sakė prezidento patarėja.

– Pirmiausia paklausiu trumpo klausimo, į kurį prašau atsakyti tik Taip arba Ne, o tada jau padiskutuosime išsamiau. Ar reikia leisti gyventojams iš II pakopos pensijų fondų anksčiau laiko išsiimti lėšas tik dėl priežasčių, susijusių su rimtais sveikatos sutrikimais?

I.Segalovičienė. Ne.

M.Lingė. Taip. Ir daugiau šiek tiek priežasčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas