Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Važiuoti į Suvalkus jau nebūtina: pigias prekes iš Lenkijos siūlo atvežti iki namų durų

Jeigu jūs nevažiuojate į Suvalkus, tai Suvalkai atvažiuos pas jus. Kol vieni tautiečiai plūsta į kaimyninės šalies parduotuves, kiti siūlo atvežti pageidaujamas prekes tiesiai iš Lenkijos prekybos centrų. Tereikia tik užsisakyti internete.
allegro.pl
Allegro

Verslininkai, siūlantys užsisakyti prekes Lenkijoje, už prekių iki 1 kilogramo pristatymą prašo 4 eurų, o už kiekvieną papildomą kilogramą pageidauja dar mažesnio mokesčio nuo visų vežamų prekių.

Skelbia šūkį „naudokimės Lenkija“

Prekių atvežimą iš Lenkijos ir Anglijos siūlančioje interneto svetainėje jumper.lt lietuvių pirkėjai raginami šūkiu „Naudokimės Lenkija – taupykime kartu“.

„Naudokitės krentančiu zloto kursu – per metus zlotas prieš eurą atpigo 3,44 proc. Naudokitės Lenkijos tiekėjų perkamąja galia ir milžiniška Lenkijos pardavėjų konkurencija, dėl kurios jų kainos visada bus mažesnės nei Lietuvoje“, – skelbiama internetinėje parduotuvėje, kuri reikalingas prekes, pradedant naujais sportbačiais ir marškiniais, baigiant televizoriais ar dviračiais, siūlo pirkti lenkiškame „eBay“ atitikmenyje – elektroniniame aukcione allegro.pl.

15min skaitytojos Liucijos nuotr./Parduotuvė Suvalkuose
15min skaitytojos Liucijos nuotr./Parduotuvė Suvalkuose

Nori žemesnių kainų Lietuvoje

Atsakymą į klausimą, kas paragino įkurti tokio pobūdžio verslą, galima rasti jumper.lt paskyroje „Facebook“.

„Po euro įvedimo kainos Lietuvoje pasileido į neregėtas aukštumas, manau, tai yra neteisinga. Mes siekiame grąžinti kainas ant žemės. Su Jūsų pagalba jos tikrai grįš ant žemės!“, – aiškina interneto svetainės atstovas.

Skelbiama, kad mokestis už prekių iki 1 kg pristatymą iš Lenkijos siekia 4 Eur, o už kiekvieną papildomą kilogramą imamas mažesnis mokestis nuo visų vežamų prekių.

„Pavyzdžiui, pirkote 4 prekes, kurių bendras svoris yra 10 kg, pristatymo kaina iš Lenkijos iš viso bus 25 Eur“, – iki galo ne itin suprantama aritmetika dėstoma jumper.lt pirkėjams.

Kaip 15min teigė elektroninės parduotuvės bendrasavininkis Andrius Mikuta, pati svetainė buvo sukurta prieš metus, tačiau tik dabar ją ir pradėta aktyviau reklamuoti.

„Mažiausiai po porą šimtų per dieną ateina besidominčių žmonių. Tiesa, dar svetainės smarkiai neišreklamavau. Žmonės domisi ir ieško to, ko Lietuvoje nėra arba čia yra maža pasiūla“, – teigė A.Mikuta.

Paklaustas, ar nežada lietuviams siūlyti ir lenkiškų maisto produktų, verslininkas tikino, kad to daryti neapsimoka.

„Paskaičiavau barbora.lt ir tesco.pl kainų skirtumus. Žiūrėjau identiškas prekes. Žmonėms reikėtų pirkti urmu, bet tokiu atveju juk gali sugesti produktai. Štai perkant šimtą kilogramų pigiausių prekių yra sutaupoma dešimt – penkiolika eurų. Ar čia labai apsimoka?“, – retoriškai klausė A.Mikuta.

Piktinasi konkurentais

Dar viena Lenkijos elektroninio aukciono kainomis viliojanti lietuvių įkurta interneto svetainė yra pirklenkijoje.lt.

Lietuvos interesų atstovu prisistatęs Tomas nepanoro atskleisti, kokia bendrovė slypi už šio internetinio apsipirkimų portalo.

„Esame įmonių grupė“, – miglotai teigė pašnekovas.

Anot Tomo, idėja lietuviams siūlyti apsipirkti Lenkijos internetinėje erdvėje kilo prieš ketverius metus, o pati interneto svetainė startavo prieš daugiau nei trejus metus.

Statistikos nevedu, žinau tik tiek, kad konkurentų yra – nenoriai apie panašias paslaugas teikiančias interneto svetaines kalbėjo vyriškis.

„Po to prasidėjo idėjų kopijavimai, plagijavimai ir panašiai“, – skundėsi pirklenkijoje.lt atstovas.

„Statistikos nevedu, žinau tik tiek, kad konkurentų yra“ – nenoriai apie panašias paslaugas teikiančias interneto svetaines kalbėjo vyriškis.

Perkant daugiau – zlotas pinga

Anot Tomo, šios svetainės teikiamomis paslaugomis susidomėjusių lietuvių pagausėjo po euro įvedimo mūsų šalyje. Be to, viliones sustiprino ir susilpnėjęs zlotas euro atžvilgiu.

„Dirbame visą darbo laiką ir kartais lieka užsakymai neatsakyti kitai dienai. Užsakymų kiekis pakankamas. Kiekiui didėjant, paslaugų kaina reguliariai perskaičiuojama ir mažinama“, – sakė Tomas, kuris pridūrė, kad nėra skaičiuojama, kiek lietuvių kiekvieną mėnesį pasinaudoja elektroninės parduotuvės paslaugomis.

Eglės Digrytės nuotr./Reklama
Eglės Digrytės nuotr./Reklama

Šiuo metu fiksuotas prekių atvežimo iš Lenkijos į Lietuvą įkainis nėra nustatytas ir, priklausomai nuo kiekvienos situacijos, skiriasi. Perkant vieną prekę per pirklenkijoje.lt svetainę, vienas zlotas įvertintas 0,259 Eur, bet prekių vertei augant, valiutos kursas darosi palankesnis.

Štai bendrai prekių krepšelio sumai viršijus 500 zlotų, už zlotą prašoma 0,249 Eur, o prekių perkant už daugiau nei 1000 zlotų, zlotas kainuoja 0,244 Eur.

Galiausiai, perkant prekių daugiau nei už 1500 zlotų skelbiama, kad yra taikomas individualus kursas.

Top prekės – įranga samanei virti

„Galima atsivežt nuo degtukų dėžutės iki bet ko, aišku, kas yra legalu ir neperžengia kažkokių ribų“, – tikino prekybininkų atstovas. 

Pasirodo, vienomis iš populiariausių lenkiškų prekių, užsakomų internetu į Lietuvą, yra distiliavimo aparatai.

Tiesa, šios interneto svetainės skiltyje „Top prekės“ nurodyti produktai kelia minčių, kad gali būti panaudoti ir ne itin legaliems veiksmams vykdyti. Pasirodo, vienomis iš populiariausių lenkiškų prekių, užsakomų internetu į Lietuvą, yra distiliavimo aparatai.

Be to, populiarių lenkiškų maisto produktų, dėl kurių lietuviai masiškai traukia į Suvalkus ir kitus Lenkijos pasienio miestus, internetu kol kas užsisakyti taip pat negalima. 

Paklaustas, kaip reaguoja į kai kurių politikų pareiškimus, jog apsipirkimas Lenkijoje nedera su patriotiškumu, Tomas teigė, kad taip žmones elgtis verčia itin prasta finansinė situacija.

„Duokite žmonėms gerai gyventi, jie viską išleidinės čia. Normaliai uždirbantis lietuvaitis nevažiuos, bet ateis į „Maxima“ ar „Rimi“ ir viską nusipirks, – įsitikinęs pirklenkijoje.lt atstovas. – Patriotizmas labai džiugu, bet reikia galvoti ir apie žmones“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas