Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po įsilaužimo į Pietų Korėjos biržą kriptovaliutų kursai ritasi žemyn

Po programišių įsilaužimo į Pietų Korėjos biržą vėl kilus susirūpinimui dėl skaitmeninių valiutų saugumo, kriptovaliutų kursai pirmadienį smarkiai krito. Išpuolis prieš „Coinrail“, kuri prekiauja daugiau kaip 50 kriptovaliutų, buvo surengtas praėjus keliems mėnesiams po to, kai Japonijos įmonė „Coincheck“ pranešė per sausio mėnesio išpuolį praradusi daugiau kaip 500 mln. JAV dolerių.
Kriptovaliuta
Kriptovaliuta / 123RF.com nuotr.

Pasak „Coinrail“, programišiai pavogė maždaug trečdalį monetų, kuriomis buvo prekiaujama jos rinkoje, įskaitant „Pundi X“, „Aston“ ir NPER.

Per savaitgalį įvykdytą išpuolį pavogtos kriptovaliutos vertės „Coinrail“ nenurodė, tačiau pareiškė, jog sustabdė prekybą ir bendradarbiauja su institucijomis, siekdama susekti kaltininkus.

Tuo tarpu naujienų agentūros „Yonhap“ šaltiniai sako, jog prarastų monetų vertė sudaro apie 40 mlrd. vonų (37 mln. JAV dolerių).

Jeigu tai pasitvirtins, ši kriptovaliutų vagystė bus didžiausia Pietų Korėjos istorijoje.

Dėl šios žinios kriptovaliutų kursai smarkiai krito. Pavyzdžiui, bitkoinas atpigo maždaug 13 proc., eteris – 12 proc., o riplas – beveik 20 procentų.

„Žmonės galvoja: jeigu tai gali nutikti A, tai gali nutikti ir B, o po to ir C. Tuomet jie ima panikuoti, nes kažkas parduoda“, – pareiškė OANDA ekspertas Stephenas Innesas.

Dar 2017 metų pabaigoje bitkoino kursas buvo priartėjęs prie rekordinių 20 tūkst. JAV dolerių, nors vienuolika mėnesių anksčiau nekainavo nė 1 tūkst. JAV dolerių. Tačiau šiemet kriptovaliutos ėmė sparčiai pigti ir bitkoinas šiuo metu kainuoja tik apie 6,78 tūkst. JAV dolerių.

Pietų Korėja yra viena didžiausių skaitmeninių valiutų prekybos rinkų, tačiau jų populiarumas vyriausybę privertė pasekti kitų šalių pavyzdžiu ir sugriežtinti reguliavimą.

Žiniasklaidoje pranešama, kad „Coinrail“, kuri savo veiklą pradėjo pernai rugsėjį, pagal prekybos apimtis užėmė septintą vietą tarp didžiausių Pietų Korėjos kriptovaliutų biržų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento