Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalija sieks pritraukti daugiau darbuotojų iš užsienio

Su darbo jėgos trūkumu turizmo ir statybos sektoriuose susidurianti Portugalija paskelbė imigracijos įstatymų pataisas, siekdama pritraukti daugiau darbuotojų iš užsienio.
Lisabona, Portugalija
Lisabona, Portugalija / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Portugalija Darbas

Portugalijos prezidentas ketvirtadienį patvirtino naują įstatymą, pagal kurį užsieniečiams, ieškantiems darbo, bus išduotos laikinos 120 dienų vizos, kurios galės būti pratęstos dar 60 dienų laikotarpiui.

Reforma įsigalios artimiausiomis dienomis.

Šis žingsnis taip pat skirtas tam, kad „skaitmeniniai klajokliai“ – asmenys, kurie dirba internetu ir kuriems nereikalinga fiksuota įmonės veiklos vieta – būtų sudarytos geresnės galimybės dirbti iš Portugalijos.

„Portugalijai reikia imigrantų“, atsižvelgiant į jos „demografiją, ekonomiką ir kultūrą“, teigė parlamentinių reikalų ministrė Ana Catarina Mendes.

Portugalijos turizmo sektorius smarkiai nukentėjo nuo koronaviruso pandemijos ir jam reikia apie 50 tūkst. papildomų darbuotojų, antradienį teigė turizmo ministrė Rita Marques.

2021 metų liepos mėnesį Portugalija pasirašė susitarimą su šalimis, kuriose vartojama portugalų kalba, įskaitant Braziliją, leidžiančią studentams ir darbuotojams lengviau judėti iš vienos šalies į kitą.

Remiantis naujausiu 2011 metų surašymu, Portugalijoje gyvenančių užsieniečių skaičius per pastarąjį dešimtmetį išaugo 40 procentų.

Tai sudaro daugiau nei 550 tūkst. iš 10,3 mln. šalies gyventojų, visgi to nepakako, kad per šį laikotarpį būtų sustabdytas gyventojų skaičiaus mažėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito