Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prancūzijoje pakelis cigarečių kainuos 13 eurų

Prancūzija paskelbė daugybę naujų priemonių, kuriomis siekiama sumažinti rūkančiųjų skaičių – nuo draudimo rūkyti viešose vietose iki cigarečių pakelio kainos didinimo, rašo „Yahoo! news“.
cigaretė
cigaretė / Scanpix/REUTERS/Christian Hartmann

Pagal naująjį planą, vyriausybė 2027 m. pakelį pabrangins iki 13 eurų, uždraus vienkartines elektronines cigaretes ir uždraus rūkyti viešosiose erdvėse, pavyzdžiui, parkuose, paplūdimiuose, miškuose.

Kaip rašo „Yahoo! news“, Prancūzijos politikai išsikėlė tikslą – iki 2032 metų sukurti prancūzų kartą be tabako.

„Tabakas atlieka svarbų vaidmenį kalbant apie ligas ir mirtingumą, kurio galima išvengti. Ir kiekvieną dieną Prancūzija moka didelę kainą už rūkymą“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Aurélienas Rousseau.

Cigarečių rūkymas yra pagrindinė mirties, kurios būtų buvę galima išvengti, priežastis Prancūzijoje. Dėl rūkymo kasmet miršta 75 tūkst. žmonių ir tai taip pat yra pagrindinė ankstyvos mirties iki 65 metų priežastis, sakė sveikatos apsaugos ministras.

Eurostato duomenimis, Prancūzijoje kasdien rūkančių gyventojų dalis yra didesnė nei ES vidurkis. Šalyje kasdien rūko apie 22,2 proc. 15 metų ir vyresnių žmonių, o ES – 19,7 proc.

Nuspręsta, kad Prancūzijoje cigarečių kainos palaipsniui kils – 2025 m. pakelis kainuos 12 eurų, o 2027 m. – 13 eurų, teigė vyriausybė. Šiuo metu pakelis kainuoja 10-11 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas