Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prancūzijos premjeras pristatė planą, numatantį 160 tūkst. darbo vietų sukūrimą

Prancūzijos ministras pirmininkas Jeanas Castexas pažadėjo 2021 metais sukurti 160 000 naujų darbo vietų, jo vyriausybei rengiantis pradėti įgyvendinti didžiulės apimties išlaidų planą, skirtą atgaivinti koronaviruso pandemijos sukeltos krizės paveiktą ekonomiką.
Prancūziškos atostogos Vilniuje
Asociatyvi nuotrauka / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.
Temos: 2 Prancūzija Darbas

Prancūzijos vyriausybė pranešė skyrusi 100 mlrd. eurų kovai su pražūtingu koronaviruso poveikiu, tuo metu, kai užkrato atvejų skaičius šalyje vėl ėmė augti.

Paramos plano, apimančio naujas išlaidas ir mokesčių lengvatas, vertė yra keturis kartus didesnė už sumą, kurią Prancūzija išleido prieš dešimtmetį pasaulinei finansų krizei įveikti, ir sudaro trečdalį šalies įprasto metinio biudžeto.

„Tikiuosi, kad [ekonomikos] atkūrimo planas leis 2021 metais sukurti 160 000 darbo vietų – tai yra mūsų tikslas“, - transliuotojui RTL teigė J.Castexas.

„Ekonomikos atgaivinimas ir kova su nedarbu yra prioritetiniai plano tikslai“, – pabrėžė ministras pirmininkas, vyriausybei siekiant išvengti masinių atleidimų grėsmės.

Naujasis paramos planas neapima lėšų, kurios bus skirtos pagal 750 mlrd. eurų vertės Europos Sąjungos planą, dėl kurio po intensyvių derybų susitarta liepos mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas