Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasideda balsavimas: vilniečiai nuspręs, kurioms idėjoms paskirstyti 1 mln. eurų

Saulės vonios obelyne, gandrų stebykla, bendruomenės daržas, poilsio stotelės žygeiviams, lauko sporto salė su stogu ir dar 191 idėja varžosi dėl galimybės atsirasti šalia vilniečių namų ar kitose pamėgtose sostinės erdvėse, rašoma Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai.
Prasideda balsavimas: vilniečiai nuspręs, kurios idėjoms paskirstyti 1 mln. eurų
Prasideda balsavimas: vilniečiai nuspręs, kurios idėjoms paskirstyti 1 mln. eurų / Sauliaus Žiūros nuotr.

Balsuoti už labiausiai patinkančius gyvenamosios aplinkos pagerinimo, įveiklinimo ar sukūrimo pasiūlymus gyventojai gali iki lapkričio 3 d. vidurnakčio.

„Miestai yra apie žmones. Kiekvienas iš mūsų turi savo viziją – kaip turėtų atrodyti idealus miestas. Kol vieni svajoja apie dar daugiau parkavimosi vietų, kitiems norisi hamako knygos paskaitymui prie kieme esančio medžio, poilsio gultų šalia ežeriuko ar rajonui ryškumo suteikiančių piešinių ant tilto atramų. Džiugu, Vilnius turi priemonę patiems gyventojams prisidėti prie sostinės pažangos, kai patys vilniečiai sprendžia dėl reikalingų laisvalaikio, poilsio ir sporto erdvių“, – balsuoti ir nuspręsti, ko reikia šalia savo namų kokybiškesniam, modernesniam ir inovatyvesniam gyvenimui kviečia Vilniaus miesto savivaldybės organizacijos vystymo grupės vadovė Lina Koriznienė.

Per daugiau nei du mėnesius projektui „Dalyvauk! Vilnius” vilniečiai pateikė 594 idėjas. Balsavimui perduodamos 196 idėjos: 73 didelės apimties kategorijos, mažos – 123 idėjos. Atkrito tos idėjos, kurių siūloma įgyvendinimo vieta buvo ne savivaldybės viešoje erdvėje, kurios buvo komercinės paskirties, prieštaravo galiojantiems teritorijų ir kitiems planavimo dokumentams, idėjos siūlomoje vietoje yra planuojamų kitų objektų, projektų ir pan.

Šiemet idėjos pasižymi originalumu, konceptualumu ir išskirtinumu. Pavyzdžiui, Ribiškių kalvose – poilsio stotelės žygeiviams. Ribiškių kalvynai nepatyrusiems žygeiviams gali tapti tikru iššūkiu, o atsiveriantys vaizdai, kartais „užima kvapą“. Patogiai poilsio pertraukėlei – pasigrožėjimui puikia Ribiškių gamta siūloma įrengti kelis medinius gultus, panašius kaip Saulėlydžio stebėjimo vietelėje. Kadangi vaizdus atveriančių kalvų nemažai, jei pritrūktų lėšų, siūloma idėjos įgyvendinimą daryti kaip tęstinį.

Sprendimas – vilniečių rankose

Kurios idėjos vertos virsti realybe, gyventojai galės nuspręsti balsuodami platformoje „Dalyvauk! Vilnius“. Susipažinę su balsavimui atrinktomis idėjomis ne jaunesni nei 18 metų vilniečiai galės balsuoti už labiausiai patikusį vieną mažos apimties (priklausomai nuo seniūnijos, kurioje gyvena) ir vieną didelės apimties projektą.

Apsisprendus dėl labiausiai patinkančių idėjų, jas reikės pažymėti, balsavimo lange įrašyti savo vardą, pavardę, asmens kodą, telefono numerį ir spaudžia mygtuką „Balsuoti“. Į nurodytą telefono numerį gyventojas gaus trumpąją SMS žinutę su 5 skaitmenų kodu, kurį įrašius atsidariusiame interneto svetainės langelyje, bus patvirtintas balsas.

Susumavus gyventojų balsus, lapkričio 6 d. paaiškės idėjos-laimėtojos. Atsižvelgiant į jų apimtį bus įgyvendintos per 1–2 metus. Mažos apimties kategorijos idėjos bus įgyvendinamos per 12 mėnesių, didelės apimties kategorijos – per 24 mėnesius.

„Dalyvauk! Vilnius“ idėjų įgyvendinimui numatyta paskirstyti apie 1 mln. eurų. 2022-aisiais paskirstyta per 300 tūkst. eurų, 2021 m. „Dalyvauk! Vilnius“ idėjoms paskirstyta 64 tūkst. eurų. Nuo projekto starto iš viso jau įgyvendinta 52 projektai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas