Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prekybos centrų boikoto organizatorius: pažadėjo nepirkti 100 tūkst. žmonių

Kai Karolis Ramoška feisbuke pakvietė tris dienas boikotuoti prekybos centrus, buvo neseniai grįžęs iš Lenkijos su pirkiniais. Vilniuje gyvenantis vyras pats nesitikėjo, kad jo idėja užkrės kone visą Lietuvą ir privers sunerimti prekybos tinklus.
Karolis Ramoška
Karolis Ramoška

Jo sumanyta akcija – neiti į parduotuves – startuoja antradienį. K.Ramoškos kvietimas tris dienas neiti į prekybos centrus taip išplito, kad ėmėsi burtis savanoriai, kurie feisbuke ragino jungtis prie akcijos, kiti spausdino lankstinukus ir platino po namus.

Sulaukė bendraminčių palaikymo

Antradienį prasidedančioje akcijoje „Neikim į parduotuves 3 dienas“ ketina dalyvauti iki 100 tūkstančių gyventojų, mano K.Ramoška. Bent jau tiek yra pasižadėję feisbuke.

„Kai balandį grįžau iš Lenkijos ir palyginau kainas, feisbuke parašiau tik nuomonę, kad kainos Lietuvoje labai didelės. Sulaukiau daug palaikymo, tad po to parašiau ir apie akciją“, – 15min pasakojo K.Ramoška.

Jis pastebėjo, kad feisbuko vartotojai ėmė paraleliai kurti panašias grupes ir kviesti tris dienas boikotuoti prekybos centrus.

Tiesa, atsirado ir tuo piktnaudžiaujančių. „Pastebėjau, kad kai kurie šią akciją norėjo rengti reklamos tikslais, kad žmonės eitų į jų sukurtus „feikinius“ puslapius. Tačiau nuo tokių žmonių laikiausi atokiau“, – tvirtino K.Ramoška.

Pirko tik batoną ir muilo

Praėjusį penktadienį „Maximos“ atstovė Renata Saulytė prasitarė, kad kai kurie akcijos organizatoriai yra įtraukti į Grėsmių nacionaliniam saugumui ataskaitą. Dėl to net svarstyta kreiptis į Valstybės saugumo departamentą. Tiesa, dar tą pačią dieną prekybos tinklas dėl to atsiprašė ir pranešė, jog niekur nesikreips.

„Jie manęs nepaminėjo savo komentaruose, tad pretenzijų jiems kaip ir neturiu. Aš tik pasijuokiau iš viso to ir tiek“, – sakė boikoto organizatorius, kuris irgi žada nepirkti tris dienas.

K.Ramoškai kol kas pakanka tų produktų, kuriuos bagažinėje atsivežė iš Lenkijos. „Va tik šiandien, prisipažinsiu, nuėjau į prekybos centrą ir nusipirkau batono ir ūkiško muilo“, – sakė vilnietis.

Jis įsitikinęs, kad tikrai įmanoma išgyventi tris dienas be prekybos centrų. „Yra turgavietės, ūkininkai, močiutės, iš kurių galima nusipirkti. Manau, kad alternatyvų tikrai pakanka“, – įsitikinęs K.Ramoška.

„Maximos“ paskelbta akcija supykdė

Pirmadienį jį kiek supykdė žinia, kad „Maxima“ skelbia nuolaidų akciją iškart po boikoto – gegužės 14 dieną.

„Kaip supykusiems vaikams – jie numetė žaislą. Todėl manau, kad akcija turi būti pratęsta. Ir reiktų nepirkti ir tą 14 dieną“, – ryžtingai nusiteikęs vyras.

Jis neslepia, kad jį nustebino toks akcijos palaikymas, žmonės esą ir gatvėje sako prisidėsiantys prie jo sumanyto boikoto.

O kaip jis žiūri į Statistikos departamento duomenis, kurie rodo, kad bendras kainų lygis išaugo tik simboliškai? „Kai jie pasakė, kad prekės per metus iš esmės atpigo, tai šia tema neturiu ką apie juos pasakyti. Žmonės savo piniginėse jaučia, kaip iš tiesų yra“, – dėstė pašnekovas, kurio sumanyta akcija „Neikim į parduotuves 3 dienas“ prasideda antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento