Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Produktų sertifikatai – galimybė užkariauti naujas rinkas

Aukšta produkto kokybė – vienas svarbiausių kriterijų, atveriančių įmonėms kelius į vietines, o svarbiausia – į užsienio rinkas. Vien gaminti kokybišką produktą neužtenka, kokybės įrodymas – sertifikatas – tampa vienu svarbiausių bilietų į sėkmę. Vis dėlto, įsigyti šį bilietą Lietuvos įmonėms ne taip ir lengva – produkto sertifikavimas reikalauja didelių investicijų.
„Litexpo“ rūmuose – pramonės įranga, medžiagos, robotai
Irmanto Gėlūno nuotr. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Europos Sąjungos fondų finansuojama priemonė „Expo sertifikatas LT“ padės įmonėms, norinčioms sertifikuoti savo gaminius, palengvindama įmonėms tenkančią finansinę naštą. Viena iš investicijas pagal šią priemonę gavusių įmonių „Elgama-Elektronika“ džiaugiasi, kad sertifikatas padės užsitikrinti pozicijas jau atrastose rinkose ir ieškoti naujų.

Europos Sąjungos fondų finansuojama priemonė „Expo sertifikatas LT“ padės įmonėms, norinčioms sertifikuoti savo gaminius, palengvindama įmonėms tenkančią finansinę naštą.

Kokybės užtikrinimas

Kiekvienos įmonės didžiausias tikslas – užtikrinti pirkėjui aukštą produkto kokybę. Tą padaryti paprastu žodžiu sudėtinga – tam reikia įrodymo. Viena Lietuvos įmonių siekiamybių – sertifikuoti savo produktus ir taip atverti jiems galimybes patekti ne tik į vietinę, bet ir į užsienio rinkas.

Vis dėlto, sertifikavimas įkandamas ne kiekvienai šalies įmonei – neretai jam reikalingos investicijos įmonėms tampa per didelė našta. Siekiant padėti verslui patekti į užsienio rinkas ir buvo sukurta priemonė – „Expo sertifikatas LT“, pagal kurią verslas gali gauti finansavimą produktams sertifikuoti 2014–2020 m. laikotarpiu. Finansavimas pagal šią priemonę jau skirtas 36 įmonių projektams įgyvendinti.

Viena iš investicijas gavusių įmonių – 1992 metais įkurta „Elgama-Elektronika“, specializuojasi išmaniųjų prietaisų srityje ir pristato pilnus energetinių resursų apskaitos sprendimus. Įmonė turi atstovybes, techninius centrus užsienio šalyse ir, siekdama atitikti visus vartotojų reikalavimus, pristato daugiau nei 200 nuolat tobulinamų produktų modifikacijų.

Įmonės atstovė Gabija Kalvelytė-Silienė tikino, kad sertifikatas – viena geriausių priemonių, padedančių pelnyti užsakovų pasitikėjimą, todėl įmonė nuolat skiria didelį dėmesį produktų sertifikavimui.

Be pagrindinių produktų – elektros energijos skaitiklių – UAB „Elgama-Elektronika“ taip pat siūlo duomenų koncentratorius, nešiojamus elektros skaitiklių tikrinimo prietaisus bei produktų aptarnavimo paslaugas. Įmonės atstovė Gabija Kalvelytė-Silienė tikino, kad sertifikatas – viena geriausių priemonių, padedančių pelnyti užsakovų pasitikėjimą, todėl įmonė nuolat skiria didelį dėmesį produktų sertifikavimui.

Užtikrinti pozicijas ir plėstis

Prieš kelis dešimtmečius veiklą Lietuvoje pradėjusi įmonė dabar jau gali pasigirti plačia eksporto geografija – įmonės produkcija keliauja net į 25 pasaulio šalis. „Gaminamus produktus sertifikuojame ir eksportuojame nuolatos, tad sieksime užtvirtinti savo pozicijas pastoviose mūsų rinkose – Latvijoje, Lenkijoje, Ukrainoje, Rusijoje, Kazachstane, Graikijoje, Gruzijoje, Izraelyje, Lotynų Amerikos šalyse, o taip pat planuojame inicijuoti pardavimus ir į naujas šalis Afrikoje bei Azijoje“, – kalbėjo įmonės atstovė Gabija Kalvelytė-Silienė .

Pozicijų įtvirtinimui ir naujų rinkų paieškai, pasak pašnekovės, ir turėtų pasitarnauti „Expo sertifikatas LT“: „Pagrindiniai mūsų gaminami bei parduodami produktai yra vienafaziai ir trifaziai elektros energijos skaitikliai bei duomenų koncentratorius, kuriuos privalome išbandyti ir sertifikuoti prieš pateikdami juos Lietuvos bei užsienio rinkoms. Sertifikatai, patvirtinantys produktų atitikimą keliamiems reikalavimams bei standartams, užtikrina produktų kokybės lygį bei demonstruoja atliktų bandymų rezultatus.“

Įmonės atstovė pridūrė, kad sertifikatas taip pat padės didinti gamybos apimtis ir pasiūlyti rinkai naujus produktus. „Įgyvendindami šį projektą tikimės išplėsti eksporto geografiją bei padidinti eksporto, o tuo pačiu ir gamybos, apimtis. Taip pat sertifikuosime ir naujus mūsų produktus – duomenų koncentratorių ir trifazį 0.2s tikslumo klasės elektros skaitiklį  – kurių iki šiol įmonė negaminopardavimui  Lietuvoje ar užsienio rinkose. Taigi praplėsime eksportuojamų produktų asortimentą. Produktai bus sertifikuoti pasaulinį pripažinimą turinčiose nepriklausomose laboratorijose“, – tikino Gabija Kalvelytė-Silienė. Anot jos, Ūkio ministerijos administruojama ES struktūrinių fondų priemonė „Expo sertifikatas LT“ tikrai prisidės prie įmonės tarptautinio konkurencingumo didinimo.

ES – UKMin logo
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus