Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Profsąjunga: Ispanijos bankas BBVA planuoja atleisti 3,8 tūkst. darbuotojų

Antras pagal dydį Ispanijos bankas BBVA planuoja atsisakyti 3,8 tūkst. darbo vietų – 16 proc. savo darbo jėgos, ketvirtadienį pranešė profsąjunga, pasmerkdama tokius ketinimus kaip „skandalingus“.
Atleidimas iš darbo
Atleidimas iš darbo / 123RF.com nuotr.

Apie planus paskelbta praėjus vos dviem dienoms po to, kai kita stambi sektoriaus dalyvė, varžovė „CaixaBank“ paskelbė planuojanti atleisti 8,3 tūkst. savo darbuotojų.

„BBVA nori atleisti 3 800 žmonių. Šie atleidimai paliestų 16 procentų darbo jėgos – 3 000 filialų tinkle ir dar 800 banko centrinėse tarnybose“, – sakoma profsąjungos CCOO pranešime.

Pasak profsąjungos, bankas planuoja uždaryti 530 savo filialų.

Profsąjunga tokius veiksmus pavadino „nepateisinamais ir skandalingais“, perspėdama apie protestų galimybę.

BBVA tapo dar vienu banku Ispanijoje, paskelbusiu darbuotojų atleidimo planus tuo metu, kai sektorius susiduria su rekordiškai žemomis palūkanų normomis ir ekonomikos nuosmukiu, kurį sukėlė koronaviruso pandemija, taip pat išaugusiu internetinių bankininkystės paslaugų populiarumu.

Lapkričio viduryje BBVA paskelbė besideranti dėl galimo susijungimo su mažesniu varžovu „Banco Sabadellu“, kuris būtų sukūręs didžiausią Ispanijos bankų sektoriaus dalyvį, tačiau praėjus vos kelioms savaitėms planai buvo atšaukti.

Bankų sektoriuje pastaruoju metu stebima konsolidacijos banga, kurią paskatino Ispanijos centrinis bankas. Pavyzdžiui, praėjusį mėnesį „Caixabank“ užbaigė didžiulį susijungimą su mažesne konkurente „Bankia“.

Antradienį „Caixabank“ patvirtino planuojanti panaikinti beveik kas penktą darbo vietą, o tai palies 8 291 darbuotoją. Pasak banko, atleidimai būtini atsižvelgiant į „sutampančių paslaugų ir sinergijos, atsirandančios dėl susijungimo, bei dėl esamų rinkos aplinkybių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas