Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Profsąjungos prie Vyriausybės reikalaus didesnės minimalios algos

Trečiadienį pasaulyje minint Oraus darbo dieną Lietuvos profesinės sąjungos Vilniuje, prie Vyriausybės rūmų, rengia protesto akciją.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija ir Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ akciją pavadino „Mūsų pasirinkimas – orus darbas, o ne moderni vergovė!“.

Profsąjungos teigia norinčios pasiųsti dvi žinutes: Vyriausybei – dėl minimalios mėnesio algos kėlimo (MMA), darbdaviams – dėl pagarbos darbuotojams ir orių darbo sąlygų.

„Vyriausybė, užuot priėmusi sprendimą dėl minimalios mėnesio algos kėlimo 2021 metais, daro reveransą darbdaviams ir bando vilkinti laiką: puse lūpų tarsi žada didinti MMA iki 642 eurų (o tai tik 20 eurų į rankas!), bet vis dar siūlo diskutuoti toliau. O toliau – rinkimai. Koks chaosas kyla po jų, mums yra žinoma, todėl tikėtis sprendimo dėl MMA kėlimo tuo metu yra beviltiška“, – teigiama profsąjungų pranešime.

Jos reikalauja sprendimą dėl MMA priimti nedelsiant. Profsąjungų teigimu, MMA turi kilti mažiausiai iki 663 eurų.

Trišalei tarybai neradus bendro sutarimo dėl minimalios mėnesio algos didinimo, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija Vyriausybei siūlo nuo kitų metų ją didinti 35 eurais iki 642 eurų iki mokesčių, o minimalų valandos atlygį – 0,21 euro iki 3,93 euro.

Šiuo metu MMA yra 607 eurai (prieš mokesčius) – ji padidinta nuo šių metų sausio.

„Darbdavių krokodilo ašaros dėl neva nepakeliamos naštos kylant darbuotojų atlyginimams yra ciniškos. Šimtai tūkstančių žmonių mūsų šalyje gyvena iš minimalios arba vos didesnės algos (apie 450 eurų “į rankas”), o tai nėra orus gyvenimas, o tik bandymas išgyventi“, – teigiama profesinių sąjungų pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas