Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuratūros sutartis su „Foxpay“ nebuvo pradėta taikyti ir nutraukta šių metų birželį

Atsižvelgiant į viešai paskelbtus ir visuomenę nepagrįstai klaidinančius teiginius dėl bendrovės „Foxpay“ neva gautos finansinės naudos sudarius sutartį su prokuratūra, Generalinė prokuratūra informuoja, kad sutartis nebuvo pradėta taikyti ir yra nutraukta nuo šių metų birželio 19 d., rašoma prokuratūros pranešime spaudai.
Lietuvos Respublikos prokuratūros pastatas
Lietuvos Respublikos prokuratūros pastatas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Siekdama, kad visuomenė gautų tikslią, objektyvią, išsamią ir aiškią informacija, Generalinė prokuratūra taip pat teikia šiuos aktualius faktus apie minėtos sutarties sudarymo ir nutraukimo aplinkybes:

  • Lietuvos Respublikos prokuratūros gaunami, siunčiami bei vidaus administravimui skirti dokumentai nuo 2023 m. gegužės mėn. yra tvarkomi naudojant elektroninę Prokuratūros administravimo informacinę sistemą, kuri sutrumpintai vadinama PAIS.

  • Kuriant PAIS buvo numatyta šios sistemos integracinė sąsaja su Valstybės informacinių išteklių sąveikumo platforma (sutrumpintai – VIISP).

  • Tokia sąsaja buvo numatyta tam, kad piliečiai turėtų galimybę elektroninių ryšių priemonėmis prisijungti prie prokuratūros teikiamų paslaugų per portalą epaslaugos.lt ir jame atlikti pageidaujamus veiksmus, pavyzdžiui: užpildyti dokumentų formas, įkelti dokumentus, pateikti prokuratūrai procesinius dokumentus ir prašymus, įskaitant prašymus gauti dokumentų kopijas bei, nustatytais atvejais, atlikti mokėjimus už dokumentų kopijavimo paslaugas.

  • 2024 m. vasario 15 d. Valstybės skaitmeninių sprendimų agentūros atstovai informavo prokuratūrą, kad ketindama per VIISP portalą teikti paslaugas, kurios yra susijusios su mokėjimais už dokumentų kopijavimą, prokuratūra turi pasirašyti sutartį su UAB „Foxpay“, kuri tuo metu buvo nurodoma kaip su VIISP informacinėmis sistemomis integruotas finansinių paslaugų teikėjas.

  • 2024 m. kovo 22 d. su UAB „Foxpay“ sudarytoje sutartyje buvo nurodyta, kad sutartimi siekiama įgyvendinti 2008 m. gruodžio 1 d. Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės direktoriaus įsakymo Nr. T-228 „Dėl Valstybės informacinių išteklių sąveikumo platformos funkcionavimo taisyklių patvirtinimo“ nuostatas.

  • UAB „Foxpay“ sutartyje įsipareigojo paslaugas prokuratūrai teikti neatlygintinai.

  • Per laikotarpį nuo sutarties sudarymo iki Generalinės prokuratūros 2024 m. birželio 19 d. išsiųsto bendrovei „Foxpay“ pranešimo apie sutarties nutraukimą, prokuratūros paslaugos portale epaslaugos.lt nebuvo aktyvuotos, todėl nei vienas asmuo nėra atlikęs mokėjimo už prokuratūros paslaugas per finansinių paslaugų teikėją „Foxpay“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento