Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

R.Audzevičius tapo Stokholmo arbitražo valdybos nariu

Vienos didžiausių Lietuvoje advokatų kontorų „Motieka ir Audzevičius“ partneris Ramūnas Audzevičius tapo Stokholmo pramonės ir prekybos rūmų Arbitražo instituto (Stokholmo arbitražo) valdybos nariu.
Kauno apylinkės teisme
Kauno apylinkės teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tai pirmasis valdybos narys iš Lietuvos šios institucijos istorijoje. Jis paskirtas trejų metų kadencijai, pranešė kontora.

„Arbitražo valdyba nėra simbolinis darinys, ji aktyvi, dirbanti, renkasi kartą per mėnesį ir turi labai reikšmingą įtaką visos institucijos veiklai“, – pranešime sakė R.Audzevičius.

Pasak jo, 1977 metais Stokholmo arbitražą kaip neutralią platformą ginčams spręsti pasirinko JAV ir Sovietų Sąjunga, daugiau nei dešimtmetį institucija dažnai tapdavo Vakarų ir Sovietų ideologijai atstovaujančių juridinių asmenų ginčo sprendimo aikštele, o vėliau tapo patikimu teismu spręsti ginčus tarp Vakarų ir Rytų verslų.

„Šiandien geopolitinė slinktis Eurazijos žemyną ir vėl dalija į dvi stovyklas, todėl esu tikras, kad Stokholmo arbitražo reikšmė tik didės“, – pridūrė R.Audzevičius.

Nuo 1917 metų veikiantis Stokholmo arbitražas laikomas vienu solidžiausių ir patikimiausių komercinio arbitražo teismų pasaulyje – šalia Londono, Paryžiaus, Singapūro, Honkongo ar Vienos.

Stokholmo arbitražas 2022 metais išnagrinėjo 143 ginčus, iš jų daugiau nei 50 proc. buvo tarptautiniai, o bendra juose reikalauta kompensacijų suma siekė 1,6 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas