Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekordinis 81 mln. eurų laimėjimas loterijoje: ar teks susimokėti mokesčius?

Lietuvoje užgimė dar vienas milijonierius – Kėdainiuose laimingą loterijos „Eurojackpot“ bilietą įsigijęs Lietuvos gyventojas laimėjo 80,98 mln. eurų. 15min pasiaiškino, ar tokių laimėjimų atveju tenka pareiga mokėti mokesčius.
„Eurojackpot“
„Eurojackpot“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvoje savaitgalį pasiektas didžiausios loterijoje laimėtos sumos rekordas – Kėdainiuose pirktas bilietas išlošė 80,98 mln. eurų.

Pirmadienio rytą su loterijos „Eurojackpot“ rengėjais susisiekė ir rekordinio dydžio laimėtojas, neslėpęs, kad patyrė šoką, sužinojęs apie tokią milžinišką laimėtą sumą.

Laimėtojas per mėnesį su dokumentais ir laiminguoju bilietu turi atvykti į atstovybę – numatyta tvarka jam bus išmokama suma.

Tačiau, ar visi 81 mln. eurų ir įkris laimėtojui į banko sąskaitą? O gal teks susimokėti mokesčius?

„Perlas Network“ loterijų kategorijos įvaizdžio vadovė Justė Pažūsytė 15min tvirtino, kad laimėtojas mokesčių nuo laimėtos sumos mokėti neturės.

„Visa 80,98 mln. eurų suma bus išmokėta į laimėtojo sąskaitą per 30 dienų“, – pabrėžė J.Pažūsytė.

Tuo tarpu „Perlas Network“ įmonė sumoka 18 proc. loterijų mokestį nuo visų parduotų loterijos bilietų sumos – bet ne nuo konkrečios laimėjimo sumos.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) komunikacijos vadovė Rūta Asadauskaitė taip pat 15min patvirtino, kad mokėti gyventojų pajamų mokesčio naujajam milijonieriui nereikės.

„Tie loterijų laimėjimai, kurie yra gauti iš loterijų organizavimo licencijas turinčių įmonių ir jie įstatymų nustatyta tvarka moka mokestį nuo loterijų apyvartos, yra neapmokestinami pajamų mokesčiu“, – sakė R.Asadauskaitė.

123RF.com nuotr./Loterija
123RF.com nuotr./Loterija

Pajamų mokesčiu neapmokestinami ir gyventojų gauti loterijų laimėjimai, kurie yra gauti iš kitų Europos ekonominės erdvės valstybių loterijų organizatorių, jei pastarieji šių valstybių teisės aktų nustatyta tvarka taip pat moka mokestį nuo loterijų apyvartos, pabrėžė R.Asadauskaitė.

Beje, J.Pažūsytė pabrėžė, kad laimėti pinigai išmokami tik į banko sąskaitą – grynais atsiimti laimėjimo galimybės nėra.

Loterijų milijonierių turime ir daugiau

Finansų ekspertai patarė laimėtojui, ką reikėtų daryti su laimėta suma, kad „aukso puodas“ neišgaruotų per kelis metus. PLAČIAU SKAITYKITE: Ekpertai patarė, kur įdarbinti rekordinį 81 mln. eurų laimėjimą: pinigų liktų ir anūkams

Iki šiol didžiausias lietuvio laimėjimas buvo fiksuotas 2022-aisiais.

Tada vilnietis „Eurojackpot“ loterijoje laimėjo 24 mln. eurų. Tais pačiais metais šioje loterijoje Pakruojo gyventojas buvo laimėjęs 5,4 mln. eurų. Uteniškis 2022-aisiais „Viking Lotto“ loterijoje buvo laimėjęs 5,8 mln. eurų.

Paskutinį kartą lietuvio sėkmė „Eurojackpot“ buvo fiksuota 2023-iaisiais. Per Jonines vilnietė buvo laimėjusi 2,2 mln. eurų.

Kaip pastebi loterijų rengėjai – milžiniškų sumų laimėtojai paprastai atsisako viešumo ir savo tapatybių neviešina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas