Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Restoranų bėdos: Australijos KFC trūksta vištienos, Japonijos ir Taivano „McDonald’s“ – bulvyčių

Greitieji maisto restoranai KFC Australijoje ir „McDonald’s“ Japonijoje susidūrė su netikėta trūkinėjančios tiekimo grandinės pasekme – jiems trūksta vištienos ir bulvyčių. Dėl šios priežasties restoranai buvo priversti keisti įprastus meniu, praneša CNN.
„McDonald's“ ir KFC
„McDonald's“ ir KFC / 15min ir KFC nuotr.

Australijoje KFC pranešė, kad tam tikrose šalies vietose laikinai pašalino dalį patiekalų iš meniu, nes sunkiai sekėsi rasti svarbiausio ingrediento – šviežios vištienos. Teigiama, kad jos tiekėjus paveikė darbuotojų trūkumas.

Bendrovės atstovai CNN teigė, kad nors stengiamasi sumažinti pandemijos įtaką, tikimasi, jog tiekimo sutrikimai artimiausiomis savaitėmis tęsis.

Restoranas nenurodė, kurie tiksliai patiekalai turėtų dingti iš valgiaraščio ar kurie tiekėjai susiduria su problemomis. Tačiau antradienį Australijos paukštienos perdirbimo įmonė „Ingham's“, bendradarbiaujanti su greito maisto milžine, teigė, kad „turi daug mažiau darbuotojų, o tai turi įtakos gamybos apimtims ir veiklos efektyvumui“.

„Spartus omikron atmainos plitimas ir dėl to atsiradęs darbuotojų trūkumas daro didelę įtaką tiekimo grandinei Australijoje, operacijoms, logistikai ir „Ingham's“ pardavimams bei tiekėjams ir klientams“, – rašoma bendrovės pranešime.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Restoranas „Kentucky Fried Chicken“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Restoranas „Kentucky Fried Chicken“

Tuo tarpu Japonijos „McDonald’s“ dar gruodžio 24 dieną pranešė, kad parduos tik mažas gruzdintų bulvyčių porcijas. Taip bandyta nepritrūkti pagrindinės žaliavos šiam patiekalui. O praėjusį penktadienį įmonė pranešė pratęsianti šią tvarką.

Pasak „McDonald’s“, dažniausiai bulvės tinklui pristatomos per Vankuverio uostą, tačiau jo veiklą sutrikdė potvynis. Logistikos įmones paveikė ir stirpus snygis bei prastas oras. Be to, pasaulinė krizė dėl COVID-19 pandemijos išderino tiekimo grandis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./McDonald's restoranas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./McDonald's restoranas

Greitojo maisto tinklas pareikė ieškantis naujų tiekimo kanalų, kad užtikrintų stabilią bulvių tiekimo liniją ateityje.

„Tęsime bendradarbiavimą su importuotojais ir tiekėjais, kad įprasti „McDonald’s“ bulvyčių pardavimai būtų atstatyti kaip įmanoma greičiau“, – tvirtinama bendrovės pareiškime.

Tiesa, su problemomis susiduria ir Taivano „McDonald's“, kuri penktadienį pranešė, kad kai kuriose tinklo parduotuvėse baigiasi iš Jungtinių Valstijų importuojami bulvių paplotėliai.

Bendrovė kai kurių restoranų vitrinose iškabino ženklus, pranešančius apie šių produktų pardavimo sustabdymą, o minėta prekė tinklo meniu nurodyta kaip „laikinai nepasiekiama“.

„McDonald's restoranuose trūksta bulvių paplotėlių, todėl jų pardavimas bus laikinai sustabdytas“, – sakoma bendrovės interneto svetainėje paskelbtame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas