Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Revolut“ keičia sąlygas: iki šiol nemokamai kortele besinaudojusių vartotojų laukia nauji limitai

Ketvirtadienį interneto bankas „Revolut“ vartotojams pristatė naują kainodarą. Standartinių vartotojų, kurie naudojosi kortele dažnai nemokėdami papildomų mokesčių, laukia didžiausi pakeitimai – daliai paslaugų padidės įkainiai ir atsiras nauji limitai.
Elektroninė prekyba
Elektroninė prekyba / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Gruodžio mėnesį pristatęs pigiausią savo mokamą paslaugų planą „Revolut Plus“, interneto bankas, panašu, mėgina padidinti jo patrauklumą. Nemažai limitų, kurie buvo būdingi standartiniam „Revolut“ planui, nuo kovo ir balandžio persikels būtent į „Revolut Plus“.

Viena iš tokių sričių – prekyba vertybiniais popieriais per „Revolut“ platformą. Iki šiol standartinis kortelės turėtojas galėjo atlikti tris nemokamas prekybos operacijas per mėnesį. Nuo kovo 1 d., kai įsigalios naujos prekybos taisyklės, vartotojas nemokamai galės atlikti vieną operaciją.

Norėdamas, kaip ir anksčiau atlikti tris, „Revolut“ klientas turės pasirinkti „Revolut Plus“ planą, kuris kainuoja 2,99 euro per mėnesį.

7,99 euro per mėnesį kainuojančio „Premium“ plano naudotojams limitai taip pat sumažėja. Anksčiau jie per mėnesį galėjo atlikti 8 nemokamas operacijas, dabar galės atlikti penkias.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Elektroninė prekyba
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Elektroninė prekyba

Brangiausio plano „Metal“ naudotojai galės atlikti neribotą skaičių nemokamų prekybos operacijų.

Vertybinių popierių saugojimo paslaugos mokestis taip pat išaugs – nuo vieno turto vertės bazinio punkto (0,01 proc.) per metus iki dvylikos turto vertės bazinių punktų (0,12 proc.) per metus. Vartotojams primenama, kad prekyboje taip pat gali būti taikomi atitinkami SEC ir FINRA mokesčiai prekybai JAV vertybiniais popieriais.

Išsigryninant pinigus bus įvestas operacijų limitas

Naujieji įkainiai taip pat palies ir pinigų išsigryninimą. Iki šiol standartinio plano klientams galiojo 200 eurų limitas pinigų išsigryninimui, kurį viršijus mokamas 2 proc. mokestis.

Pats limitas liks nepakitęs, tačiau bus nustatytas operacijų limitas, kurį viršijus bus mokamas mokestis. Abu šie limitai galioja atskirai. Mokėti už operacijas teks pradėti viršijus vieną iš jų, nepaisant to, kad kitas nebus viršytas. 2 proc. mokestis išliks, tačiau naujomis taisyklėmis taip pat nustatomas minimalus 1 euro mokestis – taigi viršijus limitą už išsigryninimą reikės mokėti ne mažiau nei 1 eurą, tačiau ne daugiau nei 2 proc. gryninamos sumos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Bankomatai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Bankomatai

Kitų planų klientams mėnesiniai limitai išlieka tokie patys (nuo 200 eurų pasirinkus planą „Plus“ iki 800 eurų naudojant „Metal“), operacijų skaičiaus limitas bendrovė neįveda. Tiesa, jiems taip pat bus taikomas minimalus 1 euro mokestis viršijus šiuos limitus.

Išsigryninimo pakeitimai įsigalios nuo 2021 m. balandžio 23 d.

Tarptautiniai pavedimai bus supaprastinti, apsiribojantys Europa mokės tiek pat

Nauji limitai nuo balandžio 23 d. įvedami ir tarptautiniams pervedimams.

Bankas skelbia, kad didelė dalis mokėjimo tipų išliks nemokami. Tai –vietiniai bankiniai pervedimai vietine valiuta, vietiniai ir tarptautiniai pervedimai eurais į bet kurią SEPA šalį (jas sudaro ES/EEE šalys, Jungtinė Karalystė, Šveicarija), taip pat pervedimai kitiems „Revolut“ klientams tarpusavyje bet kurioje pasaulio šalyje.

Nauji mokesčiai bus taikomi tik klientų pervedimams už SEPA ribų (kurią sudaro ES/EEE šalys ir Jungtinė Karalystė, Šveicarija) arba jeigu pinigai į užsienio šalį siunčiami ne eurais.

123RF.com nuotr./Pinigai
123RF.com nuotr./Pinigai

Iki šiol „Revolut“ teikia dviejų tipų tarptautinių pervedimų paslaugas: tarptautinius pervedimus ir SWIFT pervedimus. Pastarieji kainuodavo nuo 3 iki 5 eurų per mėnesį.

Nuo balandžio abu mokėjimo tipai sujungiami į vieną kategoriją. Mokestis už juos bus nuo 0,3 eurų iki 5 eurų, atsižvelgiant į pervedamą sumą ir gavėjo šalį. „Premium“ ir „Metal“ klientai toliau naudosis nemokamų pervedimų limitu, o pervedimai eurais SEPA šalyse (įskaitant Jungtinę Karalystę) išliks nemokami visiems klientams.

Standartinis ir „Plus" plano vartotojai už pervedimus turės mokėti nurodytas sumas. „Premium“ vartotojai nemokamai gaus vieną, „Metal“ tris tarptautinius pervedimus per mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas