Naujoje vietoje „Rivonos“ konservų gamybos cechas pradės veikti šį mėnesį, nors pirmoji produkcija pagaminta jau balandžio viduryje, pirmadienį rašė dienraštis „Lietuvos rytas“.
„Perkelti konservų gamybą į Alytų mus sugundė pigesnė šiluma, garai iš savos katilinės, pigesnis vanduo. Prireikus gamybos apimtį čia galėtume padidinti 2–3 kartus. O Rokiškyje liko kulinarijos cechas“, – teigė „Rivonos“ konservų cecho vadovas Aurimas Gargasas.
„Rivona“ prieš penkerius metus nusipirko bankrutavusios Alytaus pieninės pastatus. Netrukus čia buvo atnaujinta pieno perdirbimo įmonė, vėliau pavadinta „Pienalita“, bet nemaža dalis pastatų liko nenaudojami.
Bendrovė skyrė 2 mln. litų pastatams remontuoti ir naujai įrangai įsigyti. Kiti įrenginiai pervežti iš Rokiškio, kur veikęs įmonės konservų gamybos cechas buvo uždarytas gegužės 31 dieną.