Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rugpjūtį – 0,2 proc. mėnesio defliacija

Lietuvoje rugpjūčio mėnesį buvo 0,2 proc. mėnesio defliacija, pranešė Statistikos departamentas. Vartojimo prekių ir paslaugų kainos Lietuvoje mažėja antrą mėnesį iš eilės.
Pinigai
Asociatyvi nuotrauka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Statistikos departamento duomenimis, metinė infliacija (rugpjūtį, palyginti su 2019 metų rugpjūčio mėnesiu) siekė 1,3 proc., o vidutinė metinė infliacija – 1,7 proc. (liepą – atitinkamai 1 proc. ir 1,8 proc.).

Statistikų teigimu, mėnesio kainų pokytį daugiausia lėmė drabužių ir avalynės, daržovių, kitų asmens priežiūros prietaisų, reikmenų ir priemonių kainų sumažėjimas bei tabako gaminių, aliejaus ir riebalų, degalų ir tepalų kainų padidėjimas.

Metinei infliacijai daugiausia įtakos turėjo restoranų, kavinių ir panašių įstaigų viešojo maitinimo paslaugų, vaisių, farmacijos gaminių, odontologų paslaugų, atliekų rinkimo, medicinos paslaugų kainų padidėjimas bei degalų ir tepalų, kietojo kuro, šilumos energijos kainų sumažėjimas.

Vartojimo prekių kainos per mėnesį sumenko 0,4 proc., o paslaugų – padidėjo 0,2 procento. Per metus vartojimo prekių kainos sumažėjo 0,3 proc., paslaugų – išaugo 4,7 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas