Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rugsėjo kriptovaliutų rinkos apžvalga: kainų kreivės vėl nusidažė žalia spalva

Nors rugpjūtį pagrindinių kriptovaliutų kainos smarkiai krito – bitkoinas prarado 10 proc. savo vertės, o eteris – dar daugiau, rugsėjį kainų kreivės vėl nusidažė žalia spalva, o visos pagrindinės kriptovaliutos demonstravo įspūdingą augimą, rašoma „Bifinity“ pranešime spaudai.
Bitkoinas
Bitkoinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jonas Juengeris, Lietuvoje veikiančio „Binance“ kriptokeityklos padalinio „Bifinity“ vadovas, trumpai apžvelgia rugsėjo mėnesio kriptovaliutų rinkos pokyčius.

Rugsėjį bitkoino kaina buvo gana nepastovi: mėnesį ji pradėjo nuo 53 272 eurų, rugsėjo 7 d. trumpam buvo nukritusi iki 48 000 eurų, o vėliau toliau kilo ir mėnesį baigė ties 57 042 eurais, t. y. padidėjo 7 proc.

Istoriškai rugsėjis buvo gana silpnas mėnuo bitkoinui, tačiau ši tendencija šiemet buvo sulaužyta, o mėnuo tapo stipriausiu rugsėju per visą bitkoino istoriją.

Eterio kainos augimas, lyginant su bitkoinu, buvo šiek tiek kuklesnis – rugsėjį jis pabrango 3 proc. Pirmąją mėnesio dieną vieną eterį buvo galima įsigyti už 2 264 eurus, o paskutinę mėnesio dieną kaina pakilo iki 2 333 eurų. Žemiausias jo kainos taškas taip pat buvo rugsėjo 7 d., kai kaina smuko šiek tiek žemiau 2 000 eurų.

Paskutines dvi mėnesio savaites buvo aiškiai matoma teigiama prekybos suaktyvėjimo tendencija, kuri atsispindėjo ir sandorių mokesčių dydyje. Mėnesio pradžioje vidutinis mokestis už sandorį siekė 0,09 JAV dolerio, o antroje pusėje jis padidėjo iki 1,69 JAV dolerio, tad net 498 proc. Sandorių kaina tiesiogiai priklauso nuo sandorių apimties, o tai reiškia, kad tinklo aktyvumas pastebimai padidėjo.

Trečią vietą tarp laisvai prekiaujamų kriptovaliutų rugsėjį užėmė „Build-and-build“ (BNB), kurios kaina mėnesio pradžioje buvo 482 eurai, o pabaigoje jau siekė 514 eurų, t. y. padidėjo 6,6 proc.

Apskritai rugsėjo mėnuo pateikė džiugių staigmenų ir atrodo, kad į rinką sugrįžo teigiamos nuotaikos. Nors rugpjūtį fiksuotas kainos nuosmukis paskatino svarstymus, kad bitkoinas po kainos pakilimų ir kritimų įžengė į meškų rinką, šiandien vis dar vyrauja nuomonė, kad kaina ir toliau kils, ir spėjama, kad vėliau šiais metais bus pasiekta nauja kainos viršūnė.

Spalis kriptovaliutų bendruomenėje pelnė pravardę „uptober“ (angliškų žodžių „up“ ir „october“ junginys), nes istoriškai tai buvo stiprus mėnuo kriptovaliutoms, o bitkoino kainos augimas per pastaruosius metus siekė apie 23 proc. Ar šis spalis pateisins gautą pravardę – dar neaišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas