Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rūkaliams Britanijoje ruošiama nemaloni staigmena

Jungtinėje Karalystėje gali būti įvesta dar niekur nematyta prevencijos nuo rūkymo priemonė.
Cigaretės
Cigaretės / 123RF.com nuotr.

Pagal kai kurių parlamento narių pasiūlymą, frazė „Rūkymas žudo“ (angl. – smoking kills) turėtų būti spausdinama ne tik ant pakelio, bet ir ant kiekvienos cigaretės. Siūlymo autoriai yra įsitikinę, kad tai mirtinai pavojingo žalingo įpročio padėtų atsisakyti didesnei daliai rūkančių žmonių.

Parlamente jau įregistruota tokia sveikatos ir rūpybos įstatymo pataisa, jeigu jai bus pritarta, ateityje atsiras reikalavimas tokius užrašus spausdinti ant JK parduodamų cigarečių.

„Žinome, kad cigaretės yra vėžio lazdelės, kurios nužudo pusę jas naudojančių žmonių. Aš tikiuosi, kad tokie įspėjimai atgrasys nuo pagundos rūkyti, ypač jaunus žmones.

Tikiuosi, kad kai kuriuos rūkančius tai paskatins mesti šį įprotį, nes kiekvieną kartą dedant į burną cigaretę su tokia žinute būtų pasiektas norimas efektas“, – sakė viena iš pataisų iniciatorių leiboristė Mary Kelly Foy.

Pasiūlymas pristatytas ir Lordų rūmuose, manoma, kad užrašas ant kiekvienos cigaretės galėtų būti ir kitoks, pavyzdžiui, „rūkymas sukelia vėžį“.

Pataisose numatytos ir kitos priemonės – pakelti amžiaus ribą, nuo kurios leidžiama pirkti cigaretes iki 21 metų (dabar – 18), uždrausti ant elektroninių cigarečių naudoti patrauklias iliustracijas bei gaminti jas su įvairiais skoniais, taip pat drausti nemokamai dalinti naujų elektroninių cigarečių pavyzdžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas