Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusai neberas „Gillette“ ir „Old Spice“ losjonų bei „Head & Shoulders“ šampūnų?

Buitine chemija ir parfumerija prekiaujančių Rusijos parduotuvių tinklai pranešė, kad prekyba jose gali stoti dėl prieš kelias dienas priimto valdžios sprendimo mėnesiui sustabdyti daugiau nei 25 laipsnius alkoholio turinčių ne maisto produktų pardavimą. Laikantis draudimo nuostatų, daugybė garsių buitinės chemijos prekės ženklų produktų Rusijoje nebebūtų parduodami, rašo „Vedomosti“.
Vyras su „Bojaryšnik“ buteliuku
Vyras su „Bojaryšnik“ buteliuku / Scanpix/Sputnik nuotr.

Laikiną spirito turinčių ne maisto prekių prekybos apribojimą nuspręsta įvesti po to, kai gruodžio viduryje Irkutsko srityje išgėrę spirito turinčios vonios esencijos „Bojaryšnik“ mirė net 77 žmonės.

Po šios nelaimės Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas įsakė šalies vartotojų apsaugos tarnybai („Rospotrebnadzor“) įvesti minėtąjį prekybos draudimą.

Vos jam įsigaliojus, buitinės chemijos prekiautojus vienijanti sąjunga kreipėsi į „Rospotrebnadzor“ bei šalies pramonės ir prekybos ministrą Denisą Manturovą su prašymu padaryti išimtį kosmetikai ir parfumerijai aerozolio flakonuose.

Be to, draudimo prašoma netaikyti daugiau nei 100 rublių (apie 1,57 Eur) kainuojančioms prekėms.

Kadangi nemažos dalies kūno priežiūros priemonių sudėtyje yra etilo alkoholio, Rusijoje iš prekybos gali išnykti losjonas po skutimosi „Gillette“, kurio sudėtyje spirito yra net 69 proc., taip pat „Old Spice“ losjonai, plaukų priežiūros priemonės „Head & Shoulders“ bei „Pantene Pro-V“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas