Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija dėl pandemijos atideda liepą planuotus BRICS ir ŠBO viršūnių susitikimus

Rusija trečiadienį paskelbė, kad koronaviruso pandemija privertė ją atidėti du liepą Sankt Peterburge turėjusius įvykti viršūnių susitikimus.
Rusijos vėliava
Rusijos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Už BRICS šalių ir Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (ŠBO) vadovų susitikimų organizavimą atsakingi pareigūnai „nusprendė atidėti“ abu renginius, turėjusios vykti liepos 21–23 dienomis antrame pagal dydį Rusijos mieste, nurodoma Kremliaus tinklapyje paskelbtame pareiškime.

Remiantis juo, toks sprendimas priimtas „atsižvelgiant į pasaulinę koronaviruso pandemiją ir su ja susijusias laikinas ribojamąsias priemones“.

Viršūnių susitikimuose turėjo dalyvauti penkių ekonomiškai stiprėjančių BRICS valstybių – Brazilijos, Rusijos, Indijos, Kinijos ir Pietų Afrikos – lyderiai.

Vėliausią kartą jie buvo susitikę lapkritį Brazilijoje, dar neprasidėjus pandemijai.

Į liepą planuotus renginius taip pat buvo kviečiami ŠBO šalių – Rusijos, Kinijos, Indijos, Pakistano ir kelių Centrinės Azijos valstybių – vadovai.

Pasak Kremliaus, naujos datos bus paskirtos atsižvelgiant į epidemiologinę padėtį kviečiamose šalyse, taip pat į situaciją „visame pasaulyje“.

Rusų prezidentas Vladimiras Putinas neseniai sakė, kad šią savaitę pandemijos kulminacija buvo praėjusi Rusijoje, o trečiadienį oficialūs duomenys parodė, kad antrą dieną iš eilės aktyvių atvejų mažėja.

Rusija, kur iš viso nustatyta 370 680 COVID-19 atvejų, užima trečią vietą pagal šį rodiklį po Jungtinių Valstijų ir Brazilijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento