Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija ir toliau laidoja sūrį bei mėsą: per 4 metus sunaikino 27 tūkst. tonų

Per ketverius metus Rusijoje buvo sunaikinta 27 tūkst. tonų nelegaliai į šalį įvežto sūrio, mėsos, žuvies, daržovių ir vaisių. Rusai šiuos produktus arba degina, arba užkasa, ir tai valstybei kainuoja milijonus rublių, skelbia gazeta.ru.
Rusijoje naikinami iš Vakarų šalių įvežti maisto produktai
Rusijoje naikinami iš Vakarų šalių įvežti maisto produktai / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Nuo tada, kai rusų sankcijos uždraudė į šalį įvežti tam tikrus maisto produktus, buvo sunaikinta per 27 tūkst. tonų nelegaliai įvežtų maisto produktų. Iš jų – 999 tonas gyvulinės kilmės produkcijos ir 26,4 tūkst. tonų augalinės, pranešė „Rosselchodnazor“.

Vien per praėjusius metus į Rusiją įvežta ir sunaikinta 350 tonų gyvulinės kilmės ir 7,5 tūkst. tonų augalinės kilmės nelegalių produktų. Didžiausia dalis nelegalios produkcijos Rusiją pasiekia iš Baltarusijos ir Kazachstano, kurios neprisidėjo prie Rusijos embargo.

„Rosselchodnazor“ ne kartą prašė šių valstybių bendradarbiauti kovojant su nelegaliu šių produktų įvežimu, tačiau nė viena valstybių prašymo taip ir neišgirdo.

Utilizuojami produktai, pagaminti JAV, Europos Sąjungoje, Kanadoje, Australijoje, Norvegijoje, Ukrainoje, Albanijoje, Juodkalnijoje, Islandijoje ir Lichtenšteine.

Į Rusiją plaukia „baltarusiški“ kiviai, lašiša ir parmezanas – tai iš tiesų yra europietiška produkcija su perklijuotomis etiketėmis. Manoma, kad Baltarusijos valdžia neoficialiai palaiko uždraustos produkcijos reeksportą į Rusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas