Sausį-rugpjūtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, paukštienos gamyba sumenko 3,2 procento.
Mėsos, neskaitant paukštienos, gamyba padidėjo 0,1 proc., mėsos pusgaminių – 4,8 proc., rūkytų mėsos gaminių – 2,6 proc., tuo tarpu mėsos konservų – sunyko 20,3 procento.
Žuvų ir kitų jūros gėrybių produkcijos, įskaitant konservuotos, šiemet pagaminta 0,3 proc. mažiau.
Šviežių pieno produktų gamyba paaugo 0,3 proc., sviesto – 4,4 proc., o sūrių – sumažėjo 4,3 procento.
Miltų gamyba sumenko 5,7 proc., duonos ir pyrago gaminių – 3,9 proc., saulėgrąžų aliejaus – 18,6 proc., margarino – 1,6 procento.
Kruopų gamyba padidėjo 1,8 procento.